Взето е принципно решение, трябва да се промени моделът. Никой

...
Взето е принципно решение, трябва да се промени моделът. Никой
Коментари Харесай

Нанков: Политическата отговорност не винаги се дава с оставка


Взето е кардинално решение, би трябвало да се промени моделът. Никой не може да върне живота на жертвите. В качеството си на министър постоянно бих могъл да давам отговор. Политическата отговорност не постоянно се дава с оставка.

Това съобщи през днешния ден пред публицисти министърът на районното развиване Николай Нанков, откакто излезе от Националната следствена работа.

Днес започнаха разпити на всички, които имат отношение към възлагането на ремонта и приемането на смъртоносния път в Искърското дефиле, на който стана страшна покруса. При тежката злополука на 25 август починаха 17 души и над 20 бяха ранени.

„ Текат действия, ще бъде оповестено по кое време ще се вземат проби “, изясни той, като добави, че първият разбор на асфалта е посочил, че е трябвало да се поставят напълно различен тип материали.

По думите му с изключение на ограничаването за скоростта от 30 км в час, предстоят и други промени по трасето. Около мястото има и камера, която ще даде доклад.

Министърът посочи, че са взети ограничения, като от АПИ по линия на настоящия ремонт е направено даже разчистване на храстите.

„ Ще отремонтираме пътя по най-бързия метод, откакто приключат следствените дейности “, безапелационен бе Нанков.

Министърът съобщи, че е уверен във обстоятелствата на ведомството.

„ Ще се покаже истината какви са материалите в асфалта “, уточни още той.

Нанков изясни, че като очевидец той се опитал да възпроизведе всичко, което знае към случая./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР