Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на

...
Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на
Коментари Харесай

Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на Благоевград Илко Стоянов

Вземанията на ОФК Пирин покриват отговорностите, съгласно предходния кмет на Благоевград Илко Стоянов. Това показва в позиция, изпратена до медиите Стоянов, във връзка вчерашно изявление на сегашния кмет Методи Байкушев, че общинският футболен клуб има големи задължения, като отговорностите към Национална агенция за приходите са в размер на 270 хиляди лв., а по сметките на Пирин няма никакви средства. В изявлението си Байкушев уточни, че все още Общината не може да поеме сигурно уговорката, че ще успее да избави клуба.

В позицията си предходният кмет Илко Стоянов споделя, че към 17 ноември (петък) задължението към Национална агенция за приходите е в размер на близо 174 хиляди лв., само че към същата дата вземанията на ОФК „ Пирин “ са в размер на 340 000 лв.. „ Вземанията произтичат от нотариално заверени контракти с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, откакто Петър Занев напусна клуба, само че в този момент откакто ще бъде върнат като шеф, се надявам да бъдат възобновени. “, споделя още Илко Стоянов.

В позицията се показва, че заплатите на футболистите се дължат на 10-то число на месеца, идващ месеца на положения труд.

„ Към 10 октомври, до момента в който съм настоящ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и изключително след резултата от изборите, отговорността за ОФК " Пирин " мина напълно върху Методи Байкушев “, споделя Стоянов и добавя, че е отговорност на новия кмет на Благоевград да убеди рекламодателите да продължат да популяризират с тима.

Равносметката демонстрира, че новият кмет и новият шеф на клуба поемат Пирин с позитивен баланс от малко над 165 хиляди лв., споделя Стоянов и добавя, че се дължи една заплата на личния състав и към седем хиляди лв. към разнообразни снабдители. Има и постоянен настоящ контракт с главния рекламодател в Пирин, споделя още някогашният кмет на Благоевград.

Стоянов показва още, че тимът е с доста по-добри спортно – механически индикатори от миналогодишните, следва да бъде приключено и построяването на съвременно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.

Футболният клуб на Благоевград стана напълно общински, откакто през февруари тази година притежателят на тима Пол Белогур се отдръпна от ръководството на Пирин и подари всички акции на Община Благоевград.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР