Вземането на гореща вана или душ преди лягане подобрява съня.

...
Вземането на гореща вана или душ преди лягане подобрява съня.
Коментари Харесай

Защо японците се къпят само вечер

Вземането на гореща вана или душ преди лягане усъвършенства съня. Това най-малко сочат изследвания. А японците наподобява са знаели това доста преди останалата част от света.

Явно, обаче, са намерили и доста други аргументи да правят този доста персонален обред най-вече вечер. Вижте какви са те и дали биха ви предиздвикали и вас да измененията навиците си. Те са цялостен лист и са много любопитни.

Японците имат дълга гала на къпане

Докато се къпят японците следват специфичен обред в няколко стъпки. Първо те влизат под душа, с цел да измият мръсотията и потта и едвам по-късно си разрешават удоволствието да се наквасен във ваната. Те даже си прибавят зелен чай и други билки към водата, което оказва помощ за разпределяне на тялото, разчистване на кожата и утешение на мозъка.

Японците деликатно избират температурата на водата, тъй като е значимо да е прелестно – не повече от 40 градуса. Твърде горещата вода може да докара до загуба на влага и отваряне на порите.

Следват остарели фамилни привички

Удоволствието да можете да си вземете душ в Япония, както и на други места по света, не е било допустимо до скоро. През 19-и век нямало гореща вода, отопление или вътрешна канализация в японските домове.

Затова множеството хора трябвало първо да си стоплят вода, с цел да могат да си вземат вана. Това лишава доста време. Затова и навикът за къпане вечерно време се запазил.

Често посещават публични вани или минерални извори

Обществените минерални бани са доста известни в Япония. Хора от разнообразни възрасти вървят там, освен с цел да се къпят, само че и с цел да разхлабен и да прекарат малко време, правейки нещо прелестно. Може да се каже, че е тип развлечение.

Вечер там нормално има по-малко хора, което дава по-голяма опция да останете уединено с мислите си. Пълно разформироване!

Нямат задоволително време заран и денем

Японците са същински работохолици. Около 4,5 млн. души на цялостен работен ден в страната имат и втора работа, където работят в допълнение сред 6 и 16 часа на седмица.

В допълнение, в Япония точността е доста значима. Ако пристигнете даже единствено с няколко минути забавяне, това ще се схване доста зле. Затова и заран японците нямат и една свободна минута.

Повлияни са от климата

Лятото в Япония е горещо и доста влажно. Повечето живеещи в градовете не употребяват колите си, а публичния превоз. Така усещат цялото въздействие на климата. Затова не биха се чувствали добре без един дълъг душ в края на деня.

През зимата японските къщи са доста студени, тъй като множеството нямат централно отопление. Хората влизат в банята преди да си легнат, освен с цел да се изкъпят, само че и да се стоплят.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР