Вземането на дял отИнерком от страна на държавата не е

...
Вземането на дял отИнерком от страна на държавата не е
Коментари Харесай

В Ройтерс: Компанията на Гинка Върбакова против участие на държавата в сделката

”Вземането на дял от " Инерком " от страна на страната не е единственият метод България да подсигурява публичния интерес. ” Това се споделя в писмени отговори до Ройтерс от Милена Стоева - член на Борда на шефовете на компанията на Гинка Върбакова от Пазарджик. Българският министър на финансите Владислав Горанов, както с други политици и анализатори, счита, че балканската страна има задоволително принадлежности, с цел да контролира доставката на електричество до потребителите и присъединяване й в договорката не е належащо, написа още Ройтерс през днешния ден.

" Съгласни сме с финансовия министър и не считаме, че държавно придобиване на дял в бизнеса на ЧЕЗ е единственият метод да се подсигурява общественият интерес ", написа Стоева.

Във връзка с терзанията към финансирането на договорката, " Инерком " декларират, че водят договаряния с няколко международни банки, доста от които нямат представителства в България и че няма присъединяване на офшорни компании.

Компанията твърди, че в никакъв случай не са обсъждали договорката с съветски банки, както и че е подготвена да обезпечи забележителен капитал за договорката.

" От подписването на договорката договарянията с банките текат добре ", споделя тя, отказвайки да ги назове. " Никакви офшорни компании не вземат участие с никакъв дял в тази транзакция. В случай, че искахме да го създадем посредством офшорни компании, към този момент можехме да сме го създали, само че ние искахме да създадем транспарантна транзакция ", твърди Стоева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР