Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка с още две

...
Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка с още две
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли

Взехме решение да продължим изключителната епидемиологична конюнктура с още две седмици, т.е. до края на месец юли. Това се прави за министърът на опазването на здравето да продължи да има опция да издава заповеди свързани с въвеждането на ограничения по отношение на предпазването от разпространяване на COVID-19.
Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, който взе участие в ексклузивен брифинг в Министерството на здравеопазването по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната.

В конференцията взеха присъединяване още ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор доктор Венцислав Мутафчийски, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и изпълнителният шеф на Изпълнителна организация по медикаментите маг. фарм. Богдан Кирилов.

Днес сутринта е имало среща на НОЩ с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, на която са взети решенията, които разгласи министър Ананиев.

По думите му ще бъде нараснал контролът в областите и ще може да се вкарват за всяка от тях, съгласно обстановката, нови ограничения. Препоръките са да се понижат до най-малко всеобщите мероприятия, тъй като в последно време се следи неспазване на ограниченията по време на всеобщи събирания на хора.

Ще бъде издадена и нова заповед със лист на страните, за които ще има разнообразни ограничения при влизане в страната, за хора от тези страни.

" Българският екип е доста близо до откриването на лекарство против корона вируса ", разгласи Ананиев и даде думата на шефа на организацията по медикаменти Кирилов.

Той разгласи, че през май са почнали проучвания за използването на медикамент, който лекува заболелите от ковид. До момента проучването на лекарството „ Ивермектин “ се организира в 9 лечебни заведения в страната. България е първата страна, която е почнала изпитването на този медикамент, а след нея това са създали и други страни. До края на месеца ще бъдат известни резултатите от проучването на тези 30 пациенти, като желанието е да се усили обсега.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР