Взех сина си от ясла със счупен крак на две

...
Взех сина си от ясла със счупен крак на две
Коментари Харесай

Без надзор: 3-годишно дете си чупи на 2 места крака в ясла в Кърджали

" Взех сина си от ясла със строшен крайник на две места. Последваха две интервенции, а кошмарът за нас занапред следва. ” Това описа Бирджан Емин, майка на Берат, който е съвсем на 3 години и е посещавал ясла в детска градина “Максим Горки ” в Кърджали.

Всичко стартира на 19 април т.г. Оставя детето в ясли към 8,30 ч и отива на работа във фризьорския си салон. 

" Малко преди 10 ч. по телефона ми позвъни една от сестрите в яслата. Каза ми, че Берат е играел на пода и внезапно почнал да плаче мощно. Каза ми също, че крачето му е подуто и зачервено ", описа майката на момчето. 

" Попитах дали не е паднал отнякъде. Казаха ми, че не е падал. Казаха ми, че просто си е играел, и позволиха, че може да е ухапан от насекомо ”, спомня си майката. Тя се уплашила, че детето може да направи алергичен потрес, и предложила да извикат кола за спешна помощ.

Жената сграбчва Берат и го качва в автомобила си, с цел да го откара в болничното заведение.

“През цялото време синът ми плачеше доста мощно, не даваше да го докосна. Стигнах до “Спешна помощ ”, където качиха Берат на носилка ”. Една от работещите дами, като го видя, още там сподели, че детето е със строшен крайник. Пратиха ни на рентген. От фотографията стана ясно, че лявата бедрена кост на момчето е счупена на две места и е разместена ", твърди майката.

От болничното заведение ѝ споделили, че спешно трябва да отпътуват за Пловдив за операция,защото в Кърджали няма детски анестезиолог. Преди да качат Берат на кола за спешна помощ, медиците обездвижили счупеното краче.

Тя споделя, че седмици след случая Берат отказвал да приказва. Едва неотдавна още веднъж почнал да споделя думи.

“В Пловдив ни одобриха в болничното заведение и направиха всички проучвания отначало. Лекарите ме питаха какво се е случило, тъй като счупването е доста огромно. Казаха, че за първи път имат подобен случай с дете. Лекарите обясниха, че с цел да има такова строшаване, детето би трябвало да е паднало доста отвисоко или да е ударено мощно ”, описа майката. 

Операцията траяла 3 часа и половина. На 30 юли на момчето е направена втора интервенция в пловдивската болница, с цел да бъде махната планката.

По случая с Берат е формирано досъдебно произвеждане. Майката е приложила и медицински документи, в това число и рентгенографски изседвания, направени на счупеното краче, оповестиха от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР