Вятърната енергия става все по-популярна, но успехът й се ограничава

...
Вятърната енергия става все по-популярна, но успехът й се ограничава
Коментари Харесай

DeepMind на Google ще предсказва накъде духа вятъра - буквално

Вятърната сила става все по-популярна, само че триумфът й се лимитира от елементарния факт, че вятърът духа, когато му харесва. Това попречва енергийните мрежи да разчитат на възобновимата сила и на собствен ред прави по-малко евентуално нейното приложение. Докато не е допустимо да направляваме вятъра, Гугъл въпреки всичко има една концепция, която да подсигурява предвидимост: благодарение на машинно образование.
Гугъл и DeepMind започнаха да тестват машинно образование върху вятърните турбини на Гугъл, които са част от плановете на компанията за възобновима сила. От предходната година те захранваха прогнозите за времето и съществуващите данни за турбините в платформата за машинно образование на DeepMind , която създаде прогнози за силата напразно 36 часа преди действителното произвеждане на сила. Това разрешава на Гугъл да поеме задължения за доставка на електрически мрежи ден преди този момент. Тази предвидимост на собствен ред прави по-привлекателна опцията енергийните мрежи да зависят от вятърната сила.

Това освен разкрива метода, по който машинното образование може да спомогне за по-широкото приложение на вятърна сила, само че е и образец по какъв начин технологията взема решение световни проблеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР