„Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е

...
„Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е
Коментари Харесай

Шефът на федерацията по плуване: Случаят с допинга е много загадъчен

„ Вярвам и постоянно съм вярвал на тези момчета. Случаят е доста чудноват и мистериозен. Няма действително и разумно пояснение. Ще проведем нужното следствие. Призовавам всички способени органи да се включат. От моя страна ще има цялостно подпомагане. Аз съм индивидът, който има най-голяма предпочитание истината да излезе нескрито и виновният или отговорните да бъдат наказани”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Народоосвободителна въстаническа армия Георги Аврамчев, ръководител на УС на Българската федерация по плувни спортове. По думите му е допустимо, само че е малко евентуално, различен играч или някой от личния състав съзнателно да постави допинг в чашите на националите ни.

„ Всички състезатели знаят какви лекарства взимат. Те се подготвят от лекар. Работим с съответния доктор от 3 години и му имам вяра. Когато се взимат проби, се дава протокол, като всеки собственоръчно разказва какво пие. Някои от тях са приемали по 36 хапчета, само че не от разнообразни типове. Просто в случай че би трябвало да се вземе 8 мг, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8”, разясни Аврамчев.

И добави, че пробите са изпратени за проучване във Виена. „ Ако веднъж не се явиш на допинг, получаваш жълт картон. Ако това се случи повторно – получаваш автоматизирано наказване, без да са те изследвали. Никога не сме давали неразрешени субстанции, с цел да се тормозим, че нещо може да се случи”, заключи Георги Аврамчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР