Вярвам, че бъдещето на контент маркетинга е видео. Единственият проблем

...
Вярвам, че бъдещето на контент маркетинга е видео. Единственият проблем
Коментари Харесай

6 съвета за създаване на успешна стратегия за видео съдържание

Вярвам, че бъдещето на контент маркетинга е видео. Единственият проблем е, че пред основаването на висококачествено видео има голяма преграда, защото повечето хора не се усещат комфортно пред камерата. Вярно е, видеото не е за всеки. Но в случай че решите да влезете във кадър, ето няколко съвета, които да следвате, пише Хилел Фулд в публикация за Inc. 

1. Както множеството неща в бизнеса, вие не желаете да бъдете възприемани като копие. Искате да бъдете възприемани като изобретателни. Така че не правете това, което вършат другите. Бъдете себе си и правете своето, поучава Фулд. Независимо дали става въпрос за интервюиране на хора от вашата промишленост или общи препоръки и трикове, разберете какво смятате за положително и включете всичко.

2. Не се нуждаете от първокласно съоръжение или скъпи принадлежности за редактиране. Всеки порядъчен смартфон може да записва невероятно видео. Всъщност някои хора даже не могат да създадат разлика сред камера за 5000 $ и iPhone за 1000 $. При видеосъдържанието става дума по-малко за оборудването и повече за разказването на истории и записването на видео по занимателен метод. Не ме разбирайте неправилно – по-добра камера, дрон и безчет други устройства ще подобрят качеството на вашето видео, само че не са нужни, написа създателят на публикацията.

3. Преди да пуснете видеоклиповете си, ще би трябвало да настроите описанието и основните думи за компанията и пространството. Погледнете размера на търсене, с цел да видите какъв брой хора търсят тази тематика. След като имате тази информация, използвайте я, с цел да оптимизирате видеоклиповете си за избрани основни думи. Добавете съответното изложение и прибавете персонализирано миниизображение, което може да е най-важното, тъй като това кара хората да гледат видеоклипа. 

4. Ще вършиме ли видеоклипове за TikTok, Instagram, YouTube или друга платформа? Уверете се, че сте редактирали видеоклипа, тъй че да пасне добре на съответната платформа.

5. Преди да стартирате вашата видео поредност, първо решете какъв брой постоянно желаете да вършиме видеоклип и се ангажирайте с него. И знайте, колкото повече видеоклипове вършиме, толкоз повече трафик евентуално ще получите.

6. И още нещо, бъдете готови с задоволително материал преди пускане на видео тактиката. Не желаете да се окажете след три седмици без нищо. Направете няколко видеоклипа и ги публикувайте поредно, а не едновременно, с цел да сте сигурни, че няма да останете с празни ръце.

Източник: Хилел Фулд, маркетинг експерт в софтуерния бранш и стартъп консултант за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР