Вячеслав Казаков, на 32 години, родом от с. Подгорное, Тарутинска

...
Вячеслав Казаков, на 32 години, родом от с. Подгорное, Тарутинска
Коментари Харесай

Двама българи са станали жертви на фронта в Украйна през юли

Вячеслав Казаков, на 32 години, родом от с. Подгорное, Тарутинска община, е умрял  на 19 юли покрай Авдеевка, Донецка област, при осъществяване на бойна задача.

 

Погребан е на 25 юли в родното село.

 

„ Преди година Вячеслав Казаков бе мобилизиран по призовка, воювал е в Донецка област. За чудесно осъществяване на поставените военни задания е отличен с две награди.

 

Бил е показан за награждаване с медал „ Ярослав Мъдри “. За страдание не съумя да го получи приживе. Загина героичен. Това е загуба за фамилията и за българската общественост от Тарутинската община “, заяви пред Българска телеграфна агенция Олга Кичеджи, заместник-председател на Тарутинското българско сдружение „ Майор Петър Груев “.

 

На 20 юли е умрял Григорий Лазарев по време на бойна задача в Донецка област. Бил е боец от морската пехота. Родом е от Болград, на 51 години.

 

От Болградската районна военна администрация изричат съболезнования на фамилията, околните и приятелите във връзка преждевременната загуба на болградчанина Григорий Лазарев. За часа и мястото на погребението ще бъде осведомено в допълнение, показват още от администрацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР