Ввалежи от сняг се задават за периода 19-22 ноември. Такива

...
Ввалежи от сняг се задават за периода 19-22 ноември. Такива
Коментари Харесай

Сняг пада в следващите дни, ето къде

Ввалежи от сняг се задават за интервала 19-22 ноември. Такива ще паднат най-вече в Западна България. Очаква се покривката над 15 см над Севрозападна България и по-малко в останалите елементи, това плануват от Meteo Balkans.

Според синоптикът проф. Георги Рачев обаче може да забележим сняг доста по-скоро. Той предвижда, че още в четвъртък да завали даже в ниските елементи на страната.

Очаква се намаляване на температурите с 2-3 градуса и по-мокро време. Максималните ще са под 10 градуса. От неделя може да има още едно намаляване.

„ Може би единственото, което не е хубаво, е ниското количество на преваляванията и интервалът, който мина под знака на сушата. Има места, на които два месеца не е валяло “, изясни климатологът пред бТВ.

Той разяснява и мъглите: „ Далече под климатичната норма за мъгли сме, изключително в такива котловини градове като София, Драгоман, Севлиево. Дори гъстотата на мъглата е доста надалеч от междинните климатични правила. Имало е моменти, когато летище София не е работило цяла седмица поради мъгла. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР