Второто класиране за прием на деца в детските градини, самостоятелните

...
Второто класиране за прием на деца в детските градини, самостоятелните
Коментари Харесай

Колко деца са приети на второ класиране за градини и ясли в София

Второто класиране за банкет на деца в детските градини, независимите детски ясли и подготвителните групи в учебните заведения в София се организира през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Столичната община (СО).

На второ класиране са признати 1146 деца.

Местата, които остават свободни за трето класиране, са 2881 .

От 30 май стартира записването на признатите деца, като срокът е до 17:00 ч. на 3 юни.   

За второто класиране бяха оповестени 4027 свободни места, като за тях са кандидатствали 14 508. От Следствен отдел към окръжна прокуратура оповестиха, че новите кандидатури, направени сред първо и второ класиране са над 1600. От Столичната община осведомят, че 1649 деца от кандидатствалите посещават и все още детска градина, само че желаят да бъдат преместени в друго детско заведение. 

Всички некласирани деца на пет и шест години ще бъдат обхванати поради наложителния темперамент на предучилищното обучение . Родителите на неприетите деца имат опция да създадат нова класификация на желанията си според от останалите свободни места след първо и второ класиране. Следващото класиране ще е на 3 юни 2022 година

В момента се построяват 20 нови здания на детски градини и ясли в разнообразни региони на столицата, прибавят от Следствен отдел към окръжна прокуратура. До края на година се чака да завърши строителството на 14 от тях, като ще бъдат разкрити в допълнение още над 1100 места за деца в култивиран групи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР