Вторият в световната ранглиста и трикратен победител в турнира Рафаел

...
Вторият в световната ранглиста и трикратен победител в турнира Рафаел
Коментари Харесай

Надал стигна без проблеми третия кръг в Монреал, звезден порой от отпаднали

Вторият в международната класация и троент победител в шампионата Рафаел Надал се класира с лекост за осминафиналите на " Роджърс къп " в Монреал, откакто в среща от втория кръг надви над хърватина Борна Чорич с 6:1, 6:2 за едвам 73 минути.

Испанецът не срещна никакви усложнения, откакто съумя да започва стремително в мача и да завоюва първите пет гейма. Така в идващия кръг Надал ще чака канадския младеж Денис Шаповалов, който изненадващо в профил в два сета някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

Денят обаче не бе сполучлив за различен представител на домакините - Милош Раонич. Канадецът, подложен под номер 6 в схемата, отпадна още в първия си мач пред родна аудитория след проваляне с 4:6, 4:6 от французина Адриан Манарино.

Японецът Кей Нишикори, подложен под номер 5, също завърши рано присъединяване си, откакто отстъпи със 7:6(4), 5:7, 6:7(6) пред французина Гаел Монфис.

Монфис, за който това бе първа победа в четири мача против Нишикори, загуби първия сет и изоставаше с 2:5 във втория, преди да завоюва пет следващи гейма и да изравни резултата в сетовете.

В решителния трети Нишикори поведе с 5:3 и сервираше за мача, само че още веднъж позволи пробив, който прати мача в тайбрек. Там японецът водеше с 6:2 точки и имаше 4 поредни мачбола, само че позволи Монфис да осъществя шест поредни точки и да завоюва срещата.

Американецът Сам Куери, който доближи до полуфиналите на " Уимбълдън ", сподели, че се намира в чудесна форма, откакто в профил осмия в главната скица Жо-Вилфрид Цонга. Куери се наложи с 6:1, 3:6, 6:4, откакто сподели отличен тенис в първия сет и по-здрави нерви в заключителния трети.
Деветият в схемата Давид Гофен също напусна шампионата в Монреал, откакто отстъпи в два сета с 5:7, 3:6 пред корееца Хьон Чхун.

Напред в конкуренцията не престават още германецът Александър Зверев, който победи в 3 сета французина Ришар Гаске, австралиецът Ник Кирьос, остранил в два сета Пабло Лоренци (Италия), южноафриканецът Кевин Андерсон, който надви над Пабло Кареньо-Буста (Испания), както и испанецът Давид Ферер, който победи американеца Джак Сок в три сета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР