Вторият по сила акционер в Левски Тити Папазов направи сензационно

...
Вторият по сила акционер в Левски Тити Папазов направи сензационно
Коментари Харесай

Тити сензационно обяви кой е дал заема на Левски! Павел Колев каза докога ще е в клуба

Вторият по мощ акционер в Левски Тити Папазов направи сензационно разобличаване по отношение на дребната компания, която при започване на месеца избави Левски със заем, с цел да бъдат платени заплати играчите. От думите му стана ясно, че това е негова компания и изясни, какво се е случило с лихвата по заема.

„ На 28 март 2014 година давам на Тодор Батков 186 000 лв., с цел да бъде избавен лиценза на Левски. 14 май 2014 година съм в офиса на Батков, обажда се Елин Топузаков (треньор на тима към тогавашния момент). Предстои пътешестване до Ловеч в финален кръг, само че тимът отхвърля да пътува, защото не е получавал заплати. Дойдох на стадиона и в стаята на админа Райко събрах Елин, Валери Божинов, Веселин Минев и Станислав Ангелов и дадох обещание, че до 23 май те ще получат заплатите си. Заложих мои акции в партньорство с Румен Чандъров, защото не реших, че клубът няма право да чества празник, когато играчите не са получавали заплати “, разгласи Тити Папазов.

„ На 3 август 2020 година персонално от моята компания дадох заема, защото смятах, че по този начин е вярно. Защото момчетата бяха получили единствено по една заплата от февруари насам. Направих го, тъй като знаех, че до десетина дни ще дойдат парите от прехвърлянето на Иван Горанов, само че няма време за изчакване да мине този интервал. Понеже сме транспарантни, трябваше да кажем кой е дал парите, с цел да е удовлетворен Степан Хиндлян. Не желаех да се разкрива името ми, с цел да не стават проблеми в фамилията ми. Бях заречен на брачната половинка ми, че няма да сипвам пари във футбола, по този начин както го върша в баскетбола, защото става дума за разнообразни пропорции. 443 000 лв. единствено за последните три години съм дал в баскетбола. За 26 години в спорта съм взел участие в обстановки, в които съм спасявал съблекалнята си ", добави баскетболният треньор.

„ Относно лихвата, с която се спекулира. За утешение на тези, които ме вършат лихвар, сумата от 333 лв., генерирана за дните на заема, е върната с акт за подаяние. За всичко може да ме обвинят, само че във финансово отношение, само че е и да настояват, че съм лихвар “, изясни Папазов.

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев пък разяснява горещата тематика, обвързвана с неговата оставка. Той уточни и датата, до която е привързан с клуба. Колев разгласи и една цел, по която се работи до края на годината.
„ Не си припомням точната дата – края на април или май беше, когато пред „ Дарик Радио “ разгласих, че с треньорския щаб обмисляме оставки. Анонсирах, че това ще стане при промяна на собствеността. Най-нормалното е новият притежател да образува личен екип. Поканен бях от Спас Русев, а след това бях и при Васил Божков. Сега отново съм тук. Собственикът взема решение. На процедура тогава използвах всички лостове, с цел да има естествени доходи клуба. Първото нещо, което направих откакто мина Общото заседание. На първото съвещание на Надзорния съвет влязох и си подадох оставката и членовете могат да го потвърдят. Изтъкнах, че те имат право да изберат нов изпълнителен шеф. Представител съм на остарялото ръководство и усещах отмалялост. Липсата на вероятност в клуба ме тревожеше, тъй като не можех да оказа помощ. Не съумях да осигуря финансиране за Левски. Разбрахме се с Народно събрание да остана до 31 декември. Изразих противоречие с държанието на Тити, че не би трябвало да се държи по този начин, както го направи в един дебат за оборудването. Казах, че това ще отблъсне хората. Сметнах, че би трябвало да остана до 31 декември, защото всичко, което съм научил спортно-технически е от Наско Сираков. Мога да го нарека другар. Имам честен дълг и към клуба. В обстановка, в която нося отговорност, да се опитам с каквото мога да оказа помощ с търсенето на нови спонсори. Това е историята с моята оставка. Не е коментирана в клуба в нито един миг. Казал съм, че хората в първо ще научат от мен, в случай че има оставка, а едвам по-късно ще се появи в медиите. “, сподели Колев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР