Вторият по големина украински град Харков е подложен на непрекъснати

...
Вторият по големина украински град Харков е подложен на непрекъснати
Коментари Харесай

Харков е подложен на непрекъснати бомбардировки, водят се ожесточени боеве

Вторият по величина украински град Харков е подложен на непрекъснати бомбардировки, описа в предаването „ Политически НЕкоректно “ по БНР проф. Михаил Станчев, учител в Харковския университет, откакто по-рано през днешния ден украинските управляващи оповестиха, че съветски военни елементи са навлезли в града.

„ Седим си у дома, превърнахме го в дребна цитадела. Цяла нощ не сме спали, тъй като и в 2, и в 4, в 6 и в 7 часа и в този момент всичко бомбардираха. Най-активно беше преди час и половина (около 11,30 часа българско време), огромна пукотевица, в това число картечници и автомати “. Една група съветски войски, диверсионна група, не доста огромна, само че от разнообразни страни навлязоха в Харков и даже стигнаха до центъра. Веднага управлението на града предизвести хората да не излизат на улицата, тъй като териториалната защита и войските започнаха очистване на тази група “, описа проф. Станчев.

„ Украйна няма да се даде елементарно, имаме мотивация и ще се бием до последно. Аз, въпреки че съм остарял човек, в случай че се наложи, взимам автомат и отивам “, съобщи още той.

Съветник на украинския президент съобщи, че обстановката не се е трансформирала доста в Украйна, като страната управлява територията на запад от Киев, а съветските войски не напредват на юг. По думите му погубен е половината от съветския превоз, влезнал в Харков. " Те изгубиха самодейността и в този момент не са в положение да продължат дейни военни дейности “, счита Алексий Арестович. Около 13 часа (българско време) бе обявено, че украинските сили са поели цялостния надзор над града.

Областният шеф на Харков разгласи, че украинските сили са си върнали цялостния надзор над този втори по величина град, съобщи Ройтерс.

„ Въоръжените сили, полицията и отбранителните сили работят, а градът се прочиства изцяло от врага “, написа в Телеграм Олех Синегубов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР