Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес вярва, че е

...
Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес вярва, че е
Коментари Харесай

Перес: Изостанах заради няколко лоши състезания

Вторият водач на Ред Бул Серхио Перес има вяра, че е съумял да приключи мощно миналия сезон във Формула 1, като преди този момент е изостанал от съотборника си Макс Верстапен поради „ няколко неприятни надпревари ”.

Вторият сезон на Перес в Ред Бул започва мощно, като той завоюва квалификацията в Саудитска Арабия и взе успеха в Монако, като след първите 7 надпревари беше единствено на 15 точки от Верстапен.

Но представянето на мексиканеца се утежни преди лятната пауза и той призна, че развиването на RB18 се отразява отрицателно на усета му към колата.
 Ред Бул отпразнува купите пред 30 000 фенове Ред Бул отпразнува купите пред 30 000 фенове
След това обаче Перес завоюва в Сингапур, след това се качи на подиума в Япония, Мексико и Абу Даби в края на сезона, само че това не беше задоволително, с цел да се пребори с Шарл Леклер за второто място в крайното класиране за сезона.
 Ще си купите ли Хонда-та на Верстапен? Ще си купите ли Хонда-та на Верстапен?
„ Сезонът стартира мъчно поради нас поради проблемите с надеждността – изясни Перес, връщайки се към повредите в горивните помпи в Бахрейн и Австралия. – Но по-късно бяхме бързи и непрекъснати. След това записах няколко неприятни надпревари, поради които изостанах от Макс, само че все пак взехме хубави точки, сцени, победи. Мисля, че съумях да завърша мощно сезона в последните 8 надпревари, най-после се получи доста оспорвана борба с Шарл и Ферари. ”
 Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно
На финала Перес остана на 3 точки от Леклер, като 2022 е най-успешният сезон в кариерата на Чеко, а той подписа нов 2-годишен контракт с Ред Бул до края на 2024, като това стана тъкмо преди успеха си в Монако.
 Палмър: Люис си отмъсти на Перес Палмър: Люис си отмъсти на Перес
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР