Вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов разкри, че е

...
Вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов разкри, че е
Коментари Харесай

Цветанов сам поискал да си тръгне от ГЕРБ след разговор с Борисов

Вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов разкри, че е предложил два разновидността за бъдещата си роля на премиера и водач на партията Бойко Борисов в диалог посред им. Борисов е предложил трета опция, която не удовлетворява Цветанов и той е решил да подаде оставка от постовете си в ГЕРБ.
" Единият вид е да работя безрезервно, мобилизиращо, с цел да спечелим общинските избори. Другият вид беше да си подам оставката и да изляза от партията от всички управителни позиции. Той предложи трети вид. Аз обаче останах на тези 2 разновидността и избрах, че по-правилно е да си потегли. Никога не взимам прочувствени решения ", съобщи Цветан Цветанов, малко откакто напусна партийната централа довечера, съобщи Нова телевизия.
Бившият вътрешен министър и ръководител на ПГ на ГЕРБ увери, че връзките му с Борисов са прелестни. " Човек би трябвало постоянно да почита индивида, с който е работил. А ние въпреки всичко 18 години сме дружно на политическата сцена – в плана, в Министерство на вътрешните работи, в Столична община. За мен той си остава Бойко Борисов ", съобщи Цветанов.
Решението поставя завършек на тандема Борисов - Цветанов, който работи дружно 18 години и ръководи страната 13 години.
Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ пристигна сутринта в електронно известие от пресцентъра на партията. Тя е подадена и призната от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов е благодарил на Цветанов за свършената работа през годините.
По-рано през днешния ден Цветанов се сбогува със съпартийците си през прочувствена обява във Фейсбук, в която разгласи, че сърдечно благодари за 13-те години в ГЕРБ и за работещия политически модел, който основали.
Цветанов изясни, че решението му не е непринудено, само че за него било значимо да запазя самообладание и безмълвие по време на акцията поради изборната победа.
Оттеглянето му провокира мощен отзив, както в Народното събрание, по този начин и в обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР