Втори ден земеделски производители блокират пътища в цялата страна. Протестът

...
Втори ден земеделски производители блокират пътища в цялата страна. Протестът
Коментари Харесай

Протестиращи земеделци отново блокираха пътища в цялата страна

Втори ден аграрни производители блокират пътища в цялата страна. Протестът им през днешния ден е с час по-дълъг – от 10 до 13 ч. В 18 ч. предстоят решаващите договаряния с държавното управление .

Премиерът Николай Денков предложения на диалози недоволните

Земеделците са в подготвеност недоволството да продължи до края на седмицата.

В Бургас протестиращи блокираха методите към автомагистрала „ Тракия “. Затворени са още няколко основни прави. Движението е по обходни пътища .

Малко след 10 ч трактори блокираха пътен възел „ Българово “, откъдето е методът към автомагистрала „ Тракия “. Така на процедура водачите нито могат да слязат, нито да се качат на автомагистралата в този регион. Протестиращите обаче пропуснаха кола за спешна помощ, пожарна кола, както и пътнически рейс.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради скупчването на тежка земеделска техника в двете направления е затворен и пътят Айтос – Карнобат.

Земеделски производители от Стара Загора и през днешния ден затвориха за няколко часа изхода към автомагистрала „ Тракия ". Протестът в областите Ямбол и Сливен минава в няколко лъча, които също затварят изходите към Автомагистрала „ Тракия “ в двете направления. Блокадата е на четири места - на детелината Ямбол – Сливен, на изхода за село Кабиле  до село Веселиново и към Стралджа. Блокиран остава и пътен възел „ Петолъчката “, оттова и интернационалния път от Лесово до Русе. 

А какъв бе отговорът на властта?

Към момента протестиращите са безапелационни, че няма да изкарват техника на автомагистралата. 

Земеделски производители от Шумен и района блокираха с тежка техника основния път София – Варна. В региона на село Шереметя те възпламениха част от продукцията си в символ на митинг, че държавното управление отхвърля да извърши настояванията им.  

Снимка: btvnovinite.bg

Фермерите затвориха пътя за към 2 часа, като в това време трафика се отклоняваше по обходни направления.

Втори ден поради митинга на земеделците от Врачанско тирове изчакват повече от 6 часа към ферибота Оряхово – Бекет.

И през днешния ден се събраха над 100 зърнопроизводители, пчелари и животновъди. Местните фермери акцентират, че не желаят оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Те считат, че който желае тази оставка, желае да постави собствен човек на поста при ротацията. Настояват още, че не става въпрос единствено за пари и дотации, а най-много за отбрана на българското земеделие.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите остават непреклонни в настояванията си . Секторът упорства за помощ в този момент, с цел да може да посрещне новата стопанска година. Производителите споделят че са пред банкрут и няма да оцелеят без финансова помощ, тъй като изкупните цени на зърното са доста ниски а всички консумативи са с високи цени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР