Втори ден продължава участието на 100 военнослужещи от 10-ти механизиран

...
Втори ден продължава участието на 100 военнослужещи от 10-ти механизиран
Коментари Харесай

Над 100 военни помагат след бедствието в Берковица

Втори ден продължава присъединяване на 100 военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване, в превъзмогването на вредите от наводнението в Берковица.

В осъществяване на третата задача на Българската войска - помощ на популацията при бедствия и повреди - през днешния ден военнослужещи ще продължат да разчистват пътната инфраструктура, да почистват деретата, да  укрепват дигите на придошлите води на реката, оповестиха от осведомителния център на МО.



Военнослужещите ще подкрепят почистване на регионите към Първо главно учебно заведение “Никола Вапцаров ”, за по-бързо възобновяване на естествения образователен развой на учениците, а също по този начин ще вземат участие в разчистването на инфраструктурата към Домът за остарели хора в града.

Действията на военнослужещите ще се управляват и през днешния ден от командира на 3-то бригадно командване-полковник Митко Балтов.

С присъщото си възприятие за чест и дълг, към жанр и Родина, военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, които сега са в отпуск или отмора от наряд, през вчерашния ден и през днешния ден, без значение от неподходящи метеорологични условия, и неспиращите дъждове, се включват като доброволци, с цел да оказват помощ на жителите  на Берковица по-скоро да се преодолеят вредите от естественото злополучие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР