Втори ден депутатите не успяха да приемат Правилник за организацията

...
Втори ден депутатите не успяха да приемат Правилник за организацията
Коментари Харесай

49-ото НС не успя втори ден да приеме правилника си за работа

Втори ден депутатите не съумяха да одобряват Правилник за организацията и активността на Народното събрание (ПОДНС) заради приключване на пленарното време. Удължаване на работния ден не беше гласувано. Вчера главният спор беше дали и в този парламент да имаи на коя комисия да бъдат поверени политиките за фамилията.

С правилника народните представители се заеха незабавно след на 2 април на " Информационно обслужване " и Централната изборна комисия. В дебата и правенето на правилника още веднъж доста дейни бяха депутатите от " Възраждане ".

Те желаеха повече инспекции на кворума да залегнат в правилника и повече от една ПГ да желае инспекция на кворума. Досегашната процедура е в границите на пленарното съвещание инспекция на кворума да се желае единствено един път от една парламентарна група. Така или кворумът се проваляше, или пък болшинството при започване на съвещанието искаше такава инспекция, с цел да блокира опозицията в опитите й да провали съвещанието. Това предложение обаче не мина.

С признатите текстове, когато член на Министерския съвет е избрал да приказва по избрана тематика пред Народното събрание, всяка парламентарна група ще има право, с изключение на на мнение, както до момента, и да зададе по един въпрос по тематиката. Този въпрос, както и отговорът му, може да е с дълготрайност до две минути. Промените бяха препоръчани от Петър Петров ( " Възраждане " ).
анкета
Най-важната задача на депутатите е
Съставянето на кабинет Разглеждането на бюджет Законите по ПВУ Овладяване на инфлацията Да си починат
Съставянето на кабинет

Разглеждането на бюджет

Законите по ПВУ

Овладяване на инфлацията

Да си починат

Депутатите взеха решение, че за откритите съвещания на непрекъснатите и краткотрайните комисии на Народно събрание съответната комисия води скъсен протокол, в който се отбелязва дневният ред на съвещанието и всички взети решения, както и да се прави аудио и/или аудио-визуален запис. Протоколът се подписва от ръководителя на комисията и от водещия протокола и дружно с аудио и/или аудио-визуалния запис се разгласяват на уеб страницата на комисията на интернет страницата на Народно събрание най-късно на идващия ден след съвещанието. До пет дни се създава цялостен протокол от съвещанието, който се дава на ръководителя на комисията за координиране и корекции.

За закритите съвещания на непрекъснатите и краткотрайните комисии на Народно събрание се води стенографски протокол. Протоколите от закритите съвещания на парламентарните комисии са със специфичен режим на предпазване, доклад и достъп според условията на Закона за отбрана на класифицирана информация или различен нормативен акт.

Досега за съвещанията на непрекъснатите и краткотрайните комисии на Народно събрание се водеше обстоен протокол, както и аудио-визуален запис, а при разискване на законопроекти и други актове на Народно събрание - стенографски протокол, както и аудио-визуален запис.
 Политическа партия и Демократична България се разбързаха
Политическа партия и Демократична България се разбързаха

Всички експертни групи стартират работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР