Втората вълна на пандемията от COVID-19 е факт на много

...
Втората вълна на пандемията от COVID-19 е факт на много
Коментари Харесай

Маската, която убива коронавируса с топлина

Втората вълна на пандемията от COVID-19 е реалност на доста места по света и все по този начин настоящ остава въпросът за персоналните защитни средства и най-много за това кои са маските, които в действителност могат да ни защитят.

Еднозначен отговор няма, мненията на учените са разнопосочни, а в това време не стопира да се работи по разнообразни открития, които да ни оказват помощ да бъдем по-подготвени за срещата си с вируса.

Последното сходно е на откриватели от Масачузетския институт по технологиите и съставлява първообраз на маска за многократна приложимост, която убива частиците на COVID-19, употребявайки топлота . За нея към този момент е подадено искане за патент.

MIT Designs a Heated Коронавирус Face Mask to Filter and Inactivate Coronaviruses
— Neuropuff (@neuropuff)
В основата на технологията е нагрята медна мрежа. Според учените, при температура, достигаща 90 градуса по Целзий, частиците на вируса забавят своето придвижване и стават неактивни , с което се предотвратява тяхното попадане в устата или носната лигавица.

Междувременно се следи и противоположният резултат - в случай че маската е на лицето на човек, притежател на вируса, тя стопира неговото разпространение измежду близките посредством понижаване на вирусната централизация хиляди и даже милиони пъти, предава.
 Снимка 503899

Прототипът на маската употребява 9-волтова батерия за освобождение на електрически ток през медна мрежа с дебелина 0,1 милиметра . В резултат на това се реализира медицински безплоден въздух от двете страни на маската, която е с тегло към 600 гр.

Разбира се, помислено е и за комфорта на носещите маската, тъй като сходни високи температури биха могли да причинят съществени изгаряния. Затова са планувани топлоизолационни пластове , направени от неопрен и други материали с сходни свойства. Освен това, въздухът ще се охлажда след вирусното заличаване.
 Маскне, акнето, сензитивната кожа и по какъв начин й се отразява носенето на защитна маска
Как да се оправим с пъпките под маската

Защото очевидно още дълго ще ги носим

Разбира се, нужни са още много усъвършенствания по прототипа на загряващата маска, с цел да може тя в действителност да влезе в приложимост - в случай че не за всички нас, то най-малко за медицинските служащи и всички във висок риск от заразяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР