Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята,

...
Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята,
Коментари Харесай

Китайската ракета, която пада неконтролируемо към Земята е преминала над Петричко

Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята, евентуално ще навлезе в земната атмосфера южно от Индонезия в региона на Тиморско море, заяви Роскосмос. Очаква се това да стане към 2.30 през нощта наше време, осведоми Българска национална телевизия.

Много дребна е вероятността парчета от ракетата да паднат над България. Рано тази заран към 4:10 тя е минала над Петричко. Била е следена от астрономи фенове, в това число и от София. Виждала се е с бляскавост съизмерима с тази на интернационалната галактическа станция. Пътят на ракетата може да се наблюдава в действително време в интернет, а когато наближи Балканския полуостров с бинокъл или далекоглед може да се следи и под намерено небе.

"Нейната траектория се съчетава и с земното въртене, по тази причина се случва по друго време над разнообразни точки от земята в този диапазон от 41,5 северно до 41,5 южно географски ширини. Тъй като самата орбита на ракетата е наклонена под подобен ъгъл по отношение на екваториалната низина на земята и по тази причина е получават тези феномени. Колкото до заплаха от рухване по принцип съществува възможност ракетата да падне в същия този коментиран диапазон. Колкото за вероятността да се случи това в крайните южните региони на България, опцията е доста много доста дребна ", сподели за Българска национална телевизия Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия при Българска академия на науките и катедра "Астрономия " при СУ

"Все отново има прогнози, съгласно които към 7:19 минути българско време отломките от нея ще паднат в южните елементи на тихия океан, като надлежно се показва една точка, намираща се югоизточно от Австралия ", сподели още физикът в Института по астрономия при Българска академия на науките и катедра "Астрономия " при СУ Пенчо Маркишки.

Американските военни не плануват да унищожат китайската ракета, разгласи шефът на Пентагона Лойд Остин на фона на опасения, че отломките може да паднат в обитаем регион. Китай дефинира рискът като "изключително дребен ".

Втората степен на китайската ракета-носител тежи 18 тона и няма средства за интензивно маневриране. В момента пада неуправляемо по неправилна орбита като непрестанно губи скорост. Стартът от предходната седмица изведе на орбита първия от общо три модула на бъдещата китайска галактическа станция. Тази седмица падащата ракета беше снимана в нощното небе над Капитолия.

"Това разкрива обстоятелството, че тези от нас, които работят в галактическата област, са длъжни или би трябвало да са длъжни да работят по безвреден и премислен метод, като регистрират сходни условия при обмисляне на интервенциите ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Китай посочи, че заличаване в атмосферата е общоприета процедура с минимални опасности.

"Ракетата има характерен дизайн и множеството съставни елементи ще бъдат унищожени от триенето при нахлуване в атмосферата. Вероятността да нанесе вреди на авиацията или на хора на земната повърхнина е извънредно ниска ", сподели представителят на Министерство на външните работи на Китай Уанг Уенбин.

Световният океан покрива 70 на 100 от нашата планета и прогнозите за рухване там са оправдани. При най-лошия, само че и минимум евентуален сюжет, ракетата може да се разбие в обитаем регион или върху транспортен съд.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР