Втората ракета на България – Димитър Кузманов говори в предаването

...
Втората ракета на България – Димитър Кузманов говори в предаването
Коментари Харесай

Мико Кузманов: Целта ми през 2022-а е да вляза в Топ 100

Втората ракета на България – Димитър Кузманов приказва в предаването „ Социална мрежа “ по NOVA NEWS за миналата си година, която бе и най-успешната в неговата кариера, какот и за задачите през тази. Мико показа кой е неговия кумир и какво счита да прави след края на своята професионална кариера като тенис състезател.

“Постигнах рекордно класиране, записах присъединяване на първите си Големи шлемове, завоювах Чалънджъри и не мога да укривам, че съм извънредно благополучен от постигнатото през тази година. Не мисля, че има спънки да вляза и в 100-те най-хубави. Колкото по-напред върви човек, толкоз по-трудно става. Цел е за тима, който работи с мен и мен самия. Трябва неизменност и самообладание. Нещата не стават бързо. Трябва непримиримост “, стартира Кузманов.

„ Най-големият конгрес за един тенисист е Големия шлем. Милиони пробват, а единствено 220-230 съумяват. Емоциите, адреналина и преживяването са нещо несравнимо. Вече не е до самото присъединяване, участвах 3 пъти, в този момент искам да запиша първа победа “, добави той.

„ Смятам, че доста усъвършенства играта си на мрежата. Докато играеш, би трябвало да се подобряваш. Това беше повода да успее в Барселона да вземем за пример. Той е безрезервен и се отнася, както е належащо към всичко. Самата класация има 3 000 индивида. Пожелавам му да стигне до главната скица на огромен шампионат “, съобщи майката на тенисиста – Дора Рангелова.

„ Много пъти тренирахме корт до корт с Гришо, той също организира в Монте Карло подготовката си. Медведев, Зверев, Феликс Оже-Алиасим и доста други от Топ 100 са там. Сигурен съм, че тази подготовка ще даде резултата още в този момент в Австралия “.

„ Ноле е образец на корта и отвън него, изключително с самодейностите и държанието си. Със сигурност това, че е балканец също оказва помощ. В толкоз благороден спорт се потвърди. Знаете, че европейците гледат по-различен метод на нас хората от Балканите. Да, бих желал да му имитирам в професионален и персонален проект “, продължи 187-ият в ранкинга на ATP.

„ След кариерата си бих желал да остана в спорта. Получих предложение от БФ Тенис и господин Цветков и незабавно одобрих, считам, че бих бил от изгода освен за тениса, ами и за спорта. Следващата ми цел след влизане в Топ 100 е да запиша присъединяване в главната скица на шампионат от Големия шлем още тази година. Надявам се да стигна и полуфинал на TP 250 и най-малко една купа от Чалънджър “, приключи 28-годишният тенисист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР