Втората пресконференция се откри с филма Случаят Кюри с режисьор

...
Втората пресконференция се откри с филма Случаят Кюри с режисьор
Коментари Харесай

35 фестивал на българския игрален филм “ЗЛАТНА РОЗА” 2017

Втората конференция се откри с кино лентата „ Случаят Кюри ” с режисьор Андрей Хадживасилев, който показа пред аудиторията: „ Категорично мога да кажа, че съм инспириран от Златното българско кино, детското кино служи за възпитанието на младата публика, без него не можем да чакаме нейния интерес към киното ”.

На въпроса от шефа на Национален кино център – Камен Балкански, по отношение на ориста на този детски филм, продуцентът Пламен Йорданов показа:

„ Ще създадем всичко допустимо той да стигне до допустимо най-вече хора, разпространяването е най-вече там, където е съсредоточена детската публика ”. Малкият артист Мартин Паунов впечатли публицисти и рецензия със своят завършен актьорски тип и държание.

Срещата продължи с Васил Горанов - режисьора на късометражния филм
„ Корабът слънчоглед 1 ”, който призна, че е построил целия план самичък. Подкрепата на близките е била неизменима част от работата му. „ Много доброволно снимани фрагменти се сляха във филм, обединени от монтажа. ” показа той за работния си развой.

Стефани Райчева, сценарист и режисьор на кино лентата „ Моята истина ”, описа за отношението си към филмовото изкуство: „ Есенцията на киното е историческата и житейската позиция на основателят му, то е инструмент за влияние освен на страстта на фена, а и на следствията от нея. ”. За бъдещето на късометражния филм тя споделя: „ Силно имаме вяра, че филмът ни ще има освен фестивален живот, а и разпространяване в интернет. ”.

Пресконференцията продължи с кино лентата „ Секс академия - мъже ”. Режисьорът Георги Костов по отношение на описа: „ Правя нещата, които ми харесват. Не се стремя да потвърдя на хората какво мога и какво не. ”. За актьорската игра на Иво Аръков, той описа: „ Да играеш вманиачен е нож с 2 остриета, процеса бе тънък, само че Иво, един път хванал героя си, нямаше потребност от моята интервенция. ”

След 15 годиншна пауза в репертоара на популярния режисьор Николай Волев се появява филмът „ Извън пътя ”, който провокира натурален интерес. За паузата, той искрено споделя: „ Да се вършат филми не е наложително, изключително когато човек няма какво да каже, очевидно съм нямал какво да кажа 15 години. ”.
„ Най-любопитното за мен беше да направя чисто любовен филм, без да има други сюжетни проблеми. Не ми се бе случвало до момента. ” споделя Волев, „ Любовта е директно обвързвана с две неща вдъхновението и желанието за живот. ”.

В умозаключение на днешната конференция се състоя полемика върху кино лентата „ Войвода ”. Гости от екипа бяха режисьор и основната роля във кино лентата Зорница София Попганчева и изпълнителния продуцент Петър Арминчев. Зорница София призна: „ За мен е чест да сме измежду толкоз доста и разнородни български филми, носи ми чувство за ято.

Относно разпространяването, имам много оптимистична визия, защото кино лентата има към този момент 90 000 фенове из цяла България. ” За процеса и историческата меродавност на кино лентата си, Петър Арминчев описа „ Много дълго сме спорили по какъв начин би трябвало да наподобяват героите ни, нашите консултанти ни увериха, че българите оттогава са поддържали изключителна чистоплътност. ”.

София добави „ Търсихме образен ключ, жанр. Искахме актуален филм показващ безконечни полезности. Човек в тези времена е изправен пред избора да приведе глава или да се обърне и да реагира на събитията съгласно неговите сили и въображение. ”.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР