Втората половина на декември очаквано е големият пик в работата

...
Втората половина на декември очаквано е големият пик в работата
Коментари Харесай

Закъснелите сте с часа за фризьор или козметик за празниците...

Втората половина на декември предстоящо е огромният пик в работата на фризьорските и козметични салони у нас. Най-силните дни в годината са трите преди Коледа и трите преди Нова година, като до тях се подрежда и 14 септември, когато хората се приготвят за първия образователен ден. Освен декември, месеците с най-вече резервации за разкрасителни процедури у нас са юли и август. Това демонстрират настоящи данни на абсолютния водач в онлайн бюти резервациите в България –, която към този момент има 115 хиляди регистрирани консуматори и работи с над 1100 салона в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и други градове.

Ако сте закъсняли да си запазите час тази година, тъкмо studio24 е вашият избавителен проект с пряк достъп до близо 200 салона в Пловдив. Потребителите на платформата споделят, че я употребяват точно, когато казусът е незабавен или салонът, който всекидневно посещават, няма потенциал да ги поеме. Друго преимущество и улеснение е, че онлайн резервации могат да бъдат направени когато и да е на денонощието при режим 24/7. Много постоянно те се употребяват и при “спешни случаи ” като строшен нокът или ненадейно събитие. Особено известно решение е тъкмо в пиковите моменти на натоварване в годината. Платформата оказва помощ и когато потребителите вършат изследване за нови благоприятни условия, имат потребност да сменят доставчика на услуга или просто се намират в различен град или регион, който не познават добре. Салоните получават рейтинг и мнения от клиентите, което също може да бъде потребна информация.



По данни на studio24 клиентите в Пловдив оставят приблизително по 33 лв. на посещаване при коафьор (при приблизително 36 лв. за страната). Средната сметка за грижа за ноктите е 35 лв.. За епилация пловдивчани заплащат 35 лв. на посещаване или със 17% по-малко от междинното за другите огромни градове. За процедури за лице цената е 39 лв. (при 45 лв. за страната), а за тяло – 35 лв., което е над два пъти по-малко от в София. Това демонстрира статистиката от употребените услуги в общо 185 пловдивски салона, налични посредством платформата.

Статистиката на studio24 сочи още, че през последните 12 месеца най-вече часове са непокътнати онлайн за маникюр и педикюр с гел лак. На второ място по интерес се подреждат подстригването и прическите, а третата позиция е за кола маска за дами. В Топ 5 на най-търсените услуги през платформата попадат и оформянето на вежди и слагането на мигли.

Общо 15 млн. лв. са вложили в хубостта си потребителите на studio24 през последните 12 месеца – от ноември 2021 до ноември 2022 година в това число. 

“През последната година имаме нарастване на записаните консуматори на платформата с близо 90%, като онлайн резервациите през нея на процедура са се удвоили – от 21 хиляди през ноември 2021 година този ноември към този момент са 42 хиляди Общата им стойност се е нараснала над два пъти. С това ние затвърждаваме позицията си на безспорен водач в онлайн резервациите за фризьорски и козметични салони в България. ”, изяснява Петър Димитров, създател и шеф на studio24. “Тази безапелационна възходяща наклонност, както и цялостното развиване на пазара на онлайн услуги и онлайн търговията, ни дават съображение да считаме, че от ден на ден консуматори у нас ще употребяват тази комфортна, бърза и лесна опция, с цел да имат достъп до бюти услуги покрай тях. ”, предвижда той.

Една трета от записаните в studio24 клиенти са създали 5 или повече резервации, а към 7% към този момент имат над 21. Към момента съотношението на потребителите  е 9 към 1 в интерес на дамите. Резервациите на мощния пол обаче също порастват, като измежду най-търсените услуги са мъжкото подкастряне, кола маска за мъже и лазерна епилация, както и оформянето на бради. Достъпни през платформата са салони в 11 български града, като най-вече - към половината от тях, са в столицата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР