Втората политическа сила в 49-ото Народно събрание - Продължаваме промяната

...
Втората политическа сила в 49-ото Народно събрание - Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Парламентът ще работи поне до юни, за да приеме бюджет

Втората политическа мощ в 49-ото Народно заседание - „ Продължаваме промяната – Демократична България “ - още веднъж удостовери поръчката си, че няма да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ, само че са подготвени да излъчат кабинет с втория мандат. Това стана ясно от изявление на съпредседателя Кирил Петков след извършени съвещания при президента Румен Радев.

И до момента в който към момента политическият пъзел за сформиране на постоянно държавно управление остава неразбираем, то е ясно, че политическите обединения са приели драговолно гласуването на бюджет за тази година. Именно това е била и главната тематика на диалог сред Политическа партия – Демократична България и президента.

Това, което дискутирахме и президентът също сподели, е, че най-малко до 15 юни би трябвало да работи Народното събрание, с цел да може да бъде признат бюджет “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

По думите му приемането на бюджета лишава най-малко 4 седмици, само че в случай че е направен от политически кабинет с поддръжка на Народното събрание. В противоположен случай ще отнеме най-малко 6 седмици. Василев разяснява, че точно поради това всички политически сили ще работят интензивно с министерството на финансите, с цел да може приемането и гласуването на бюджета да отнеме малко време.

Макар и да няма кабинет, страната няма по какъв начин да остане без бюджет, без значение дали има или няма държавно управление “, уточни той.

Припомняме, че по-рано денем президентът организира съвещания и с първата политическа мощ – ГЕРБ–СДС, на която стана ясно, че Бойко Борисов няма да е министър председател в възможен кабинет.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР