Втората по големина в света верига киносалони - лондонската Cineworld

...
Втората по големина в света верига киносалони - лондонската Cineworld
Коментари Харесай

Втората най-голяма верига киносалони в света се бори да оцелее пандемията

Втората по величина в света верига киносалони - лондонската Cineworld Group, притежател на Regal Cinemas - се намира в неприятна обстановка, поради новия напредък на случаи на Covid-19 в страната.

Компанията съобщи, че разполага с задоволително средства в наличност, с цел да продължи да работи към този момент, откакто за първите 6 месеца на годината компанията регистрира срив на приходите от цели 67%, или загуби в размер на 1,6 милиарда $.

Групата обаче предизвести, че ще би трябвало да събере спомагателни средства при започване на идната година, в случай че възможна втора вълна на ковид провокира нови продължителни блокирания в Съединени американски щати и Англия.

Дори в случай че този сюжет бъде избегнат, компанията уточни, че евентуално ще наруши някои от споразуменията си за заем през този декември и още веднъж през юни 2021 година. А това може да изложи бизнеса на риск от несъблюдение на контракти с кредиторите.
 Кината в Китай отварят още веднъж
Кината във втория максимален пазар в света отварят още веднъж след 6-месечна пауза

Но без храни и питиета, с маски и 30% потенциал

Cineworld: " Не може да имаме сигурност по отношение на бъдещото влияние на Covid-19 върху групата. "

По данни на групата до момента Cineworld е отворил още веднъж 561 от своите 778 кино салони. От тези, които остават затворени, 200 се намират в Съединени американски щати, 11 са в Израел, а 6 са на Острова.

Затварянето на кината в границите на първите 6 месеца на 2020 година понижи приходите на компанията до 712 милиона $, спрямо 2,2 милиарда $ през миналата година.

Друг проблем за промишлеността е дефицитът на нови продукции.
 Грешни показа за парите от киното
Грешни показа за парите от киното

Може би не сте се замисляли до момента за тях
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР