Втората най-стара жива пловдивска марка след вестник Марица пивоварната Каменица

...
Втората най-стара жива пловдивска марка след вестник Марица пивоварната Каменица
Коментари Харесай

Една легенда си отива: "Каменица" затваря офисите и в Пловдив! Готвят съкращение на целия екип

Втората най-стара жива пловдивска марка след вестник " Марица " пивоварната " Каменица " къса дефинитивно връзките си с града. След като преди 2 години и половина компанията изнесе производството си в Хасково, в този момент готви редуциране и на чиновниците в пловдивския си офис. Когато затвориха фабриката през ноември 2015 година, притежателите оповестиха, че оставят на работа 82 значими експерти от отделите търговски, финансов, човешки запаси и други. Това съобщи " Марица ".

За задачата компанията нае пространства в постройката до хотел " Империал ", благосъстоятелност на семейството на кмета Иван Тотев. Освен това от " Каменица " анонсираха, че ще преобразят своето наличие в град Пловдив, изграждайки неповторим по рода си мултифункционален комплекс. Той включва микропивоварна за произвеждане на крафт бира, музей, типичен ресторант - бирария и магазин за сувенири, като от остарялата фабрика се резервира единствено коминът.

Оказа се обаче, че всичко това се строи на повърхност от едвам 3,5 дка. Останалите 27 дка бяха продадени на " Сиенит " АД " и компаниите на Георги Тотев. Там вложителите ще построяват съвременен жилищен комплекс с парк и офис здания. " Каменица " затваря пловдивския си офис до септември, като под тепетата ще остане да работи само екипът, обвързван с реализацията на комплекса до комина на остарялата Бирена.
Пивоварната е основана през 1881 година и е следващата огромна марка, която Пловдив губи след " Ален мак ", " Автоелектроника ", ЗЗУ и така нататък През 2015 година от компанията мотивираха решението си да изнесат производството от Пловдив с това, че заводът бе ситуиран в сърцето на жилищен квартал на километър от идеалния център. Това правеше достъпа и обслужването на предприятието извънредно мъчно и ограничаваше опциите за вложения в разгръщане на производството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР