Втората линия на експортния газопровод Турски поток ще минава през

...
Втората линия на експортния газопровод Турски поток ще минава през
Коментари Харесай

Русия: Турски поток минава през България, Унгария и Сърбия, не през Гърция

Втората линия на експортния газопровод " Турски поток " ще минава през територията на България, а не през Гърция . Това съобщи пред публицисти министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в коридорите на съвещанието на руско-турската междуправителствена комисия, оповестява ТАСС.

" Втората линия на турски поток ще мине през България, Унгария, Сърбия. За България непосредствено ", изясни той, отговаряйки на въпроса за маршрута на втория газопровод .

Новак напомня, че газът през първата линия на " Турски поток " ще минава през тръбопровода от 1 януари 2020 година.
 Върховен административен съд не позволи на
Върховен административен съд не позволи на " Булгартрансгаз " да подписа контракт за " Турски поток "

С претекста, че към момента не са завършили разногласията с отстранената саудитска компания " Аркад "

Първата линия на " Турски поток " е предопределена за доставяне на вътрешния пазар на Турция , а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа .

" Газпром " смята Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария за евентуални пазари . Капацитетът на всяка линия е 15,75 милиарда куб. метра газ годишно.

" Комерсант " по-рано писа, че " Газпром " може да доставя газ по плана " Турски поток " на България, Унгария, Сърбия и Словакия, а компанията към този момент взе участие в процедурата за нови тръбопроводи в тези страни. Материалите на газопреносните оператори на тези страни, оповестени през октомври и ноември като част от процедурата за запазване на бъдещите мощности (отворен сезон), демонстрират, че маршрутът за доставки до Европа по втора линия на " Турски поток " ще минава през посочените страни.

" Газпром " възкресява скрито плана " Южен поток "?

Разширяване на газовата инфраструктура на юг

Според медията, " Булгартрансгаз " ще организира търг за бъдещи газопроводи на входа на българската част от Турция и на изхода за Сърбия през декември.

В същото време се оповестява, че операторите от Унгария, Австрия и Словакия към този момент са провели търг, с цел да резервират нови мощности в края на октомври.

" Газпром " възнамерява да стартира доставки за България и Сърбия през " Турски поток " през 2020 година, до Унгария през 2021 година и до Словакия през втората половина на 2022 година
 Смениха саудитския реализатор на
Смениха саудитския реализатор на " Турски поток " у нас с съветска компания в сянка

Руската преса признава, че става дума за скица, позволяваща на „ Газпром “ да заобиколи санкциите…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР