Втората книга на Хелена Диксън от криминалната поредица за госпожица

...
Втората книга на Хелена Диксън от криминалната поредица за госпожица
Коментари Харесай

Време за четене: „Убийство в Ендърли Хол“ заплашва не само гостите на старо имение, но и цяла Англия

Втората книга на Хелена Диксън от престъпната поредност за девойка Ъндърхей е тук! „ Убийство в Ендърли Хол “ дава на читателите нов тайнствен случай и подвига залога още по-високо. Този път заплаха грози освен героите – застрашена е и сигурността на Англия.

Няколко седмици след трагичните събития в хотел „ Делфин “ животът в крайбрежното градче се е успокоил. За 23-годишната Кити Ъндърхей обаче към този момент нищо няма да е същото. Веднъж разкрила истината за татко си, тя желае да научи повече за него и за връзката му с майка ѝ. Затова, когато получава покана да гостува в „ Ендърли Хол “ – имението на нейната вуйна , Кити приема с вярата да опознае роднините си.

Само че враждебната фасада на остарялото имение отразява чудесно атмосферата вътре. Защото „ Ендърли Хол “ е цялостно с секрети, които ревниво пази – от обстоятелството, че господарката на дома, Лейди Медфорд, знае повече за майката на Кити, в сравнение с е подготвена да признае, до това, че в постройката са скрити документи с основно значение за защитата на страната .

Когато излиза наяве, че някой е влизал в кабинета на Лорд Медфорд и документите са изчезнали , всички посетители на имението са обвинени. Обстановката остава относително спокойна, до момента в който на идната заран не е открит мъртвец и работата на полицията става надалеч по-сложна, а престоят в „ Ендърли Хол “ - рисков. Кити взема решение, че е време да се намеси, и дружно с капитан Матю Брайънт се включва в следствието. Загадката се заплита, жертвите се усилват и Кити още веднъж става цел на невъзмутим палач. Ще успее ли да го спре и най-много – ще подсигури ли сигурността на Англия?

„ Убийство в Ендърли Хол “ от Хелена Диксън носи оня заряд, който трансформира последователите на престъпния род от елементарни читатели в пристрастени почитатели. Завладени от адреналина да изпреварят събитията и да открият кой е килърът преди всички останали, те жадно гълтам историята. Тук гладът за разплитане на мистерии е заздравен от напориста героиня с напредничаво мислене, която не се опасява от нищо .
 15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято  15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято  15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято  15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято
Хелена Диксън балансира сред суетата на английските аристократи и уюта на топлата другарска атмосфера, прочут от първия разказ в поредицата. „ Убийство в Ендърли Хол “ предизвика интереса с нова, по-сложна мистерия, само че и с развиване на персоналната история на основните герои. Така в края на романа читателят получава своята порция отговори, само че авторката си резервира правото да задава още въпроси. В идната книга.

Припомнете си тук ► 

 книга СофтПрес Издателство СофтПрес/iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР