Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка

...
Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка
Коментари Харесай

СЗО шокира: Пандемията тази година ще е по-тежка от миналата

Втората година от коронавирусната пандемия се чака да бъде по-тежка от първата. Това мнение  изрази Майкъл Райън, шеф на Програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация.

“Навлизаме във втората година на пандемия та. Тя може да се окаже даже по-тежка, поради динамичността на разпространяването на ковид и някои от проблемите, на които сме очевидци ”, сподели той.

Представителят на СЗО акцентира, че данните, получени от организацията през последните две седмици, демонстрират, че заболеваемостта „ още веднъж е достигнала пик “.

Райън сподели, че Северното полукълбо, изключително Европа и Северна Америка, претърпяват “перфектна стихия ”. Факторите, които са довели до увеличение на разпространяването на инфекцията, са били скупчвания на хора във вътрешни пространства, както и циркулирането на новите варианти на ковид.

Според СЗО броят на коронавирусните инфекции в международен мащаб е надхвърлил 90 милиона, а съвсем 2 милиона души са умряли. През миналия ден са разпознати 546 016 нови случая на COVID-19 и 9 884 смъртни случая в света.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР