Втората част от надпреварата в НБЛ приключи и най-важната новина

...
Втората част от надпреварата в НБЛ приключи и най-важната новина
Коментари Харесай

Повратната точка за ЦСКА

Втората част от конкуренцията в НБЛ завърши и най-важната вест е, че най-малко 7 отбора ще се борят за медалите през този сезон. Шампионатът е извънредно оспорван и всички отбори имат своите причини. Не липсват и младите момчета, които вършат уверени първи стъпки при експертите. Какво по-добро за българския баскетбол?

ЦСКА извърши първата си цел и към този момент е в топ 4 преди шампионата за Купата на България. От тук следва по-трудното - да задържи позицията в челото на класирането. Тепърва идва време за значимите борби и " армейците " ще имат опция да покажат класата си напрегнат.

Какво се случи във вторите 10 мача от постоянния сезон?
 Александър Гавалюгов по стъпките на Александър Везенков
Александър Гавалюгов по стъпките на Александър Везенков

Със мощни изяви на шампионат в Задар

ЦСКА завоюва 7 и отстъпи в 3 мача. Привлечени бяха двама класни играчи - Таменанг Чо и Драган Зекович. След контузия се завърна Брандън Йънг. Освободени бяха Райли Оуенс и Джордан Калахан. Определено можем да кажем, че Росен Барчовски надгради състава и би трябвало да обере плодовете на труда си в заключителната част на сезона.

След 20 изиграни мача ЦСКА има по две победи над Шумен, Черно море и Академик Пд. " Червените " към момента нямат триумф само над водача в класирането Рилски Спортист. Няколко момента можем да определим като " основни " за тима - сложните победи в Плевен и Варна дадоха самочувствие на момчетата, само че разгромът над безконечния противник Левски (78:52) несъмнено бе повратната точка в акцията. С този мач стартира и мощната серия на Мартин Сотиров, който оттогава всеки мач приключва с двуцифрен точков актив, два пъти попадна в идеалния тим на кръга, а ЦСКА завоюва 5 от последните си 6 срещи.

Зейн Ноулс до тук бе определен цели шест пъти в идеалната петица на кръга. Алекс Симеонов, Мартин Сотиров и Таменанг Чо по два.

Най-голям е точковият принос на Зейн Ноулс с 313 точки през сезона. Следват Алекс Симеонов - 263 и Мартин Сотиров 230. И при битките води Ноулс - 166, Симеонов прибавя 137, а Андрей Иванов макар контузията, продължава да е в топ 3 със 120 овладени топки.

Лидер по асистенции продължава да е Алекс Симеонов - 67, което е нетипично за позицията му, само че демонстрира че на първо място е екипен състезател. Все още в топ 3 е Джордан Калахан 53, а трети към този момент е Мартин Сотиров с 50. Алекс Симеонов води и по маркирани тройки - 44, напусналия в посока Кипър Райли Оуенс има 38, а Сотиров 37.

Дамян Минков продължава да е първи по откраднати топки 19, Сотиров е лишил 17 пъти, а Симеонов 15.

В понеделник (6 март) от 19 часа ЦСКА приема Спартак Плевен в първи мач от третия стадий на постоянния сезон. Очакванията към този момент са по-големи, а и споменът от първото посещение на плевенчани при завръщането на " армейците " в НБЛ още е свеж. Време е за реванш и четвърта поредна победа.

Остава да разберем по кое време ЦСКА ще бъде в оптималния си състав? С приспособили се нови попълнения и изцяло възобновени Андрей Иванов и Венцислав Петков " алените " могат да се трансфорат в отбора с най-солидна ротация в лигата.
 Балкан (Ботевград) се укрепи с американец
Балкан (Ботевград) се укрепи с американец

Пол Джаксън идва от Северна Македония
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР