Втора сватба вдигна кметът на казанлъшкото село Ръжена Апостол Терзиев

...
Втора сватба вдигна кметът на казанлъшкото село Ръжена Апостол Терзиев
Коментари Харесай

Селски кмет прекрачи прага на Общината в официално облекло и остана като гръмнат

Втора женитба подвигна кметът на казанлъшкото село Ръжена Апостол Терзиев 10 години след първото венчило, в ролята на булката се озова брачната половинка му Пламена, който по този метод реши да отпразнува годишнината от брака си, написа "Монитор ".

Терзиев е бил свикан да се яви в община Казанлък облечен публично, без да знае защо тъкмо го привикват и останал „ като гръмнат “, когато кметицата на Града на розите Галина Стоянова го повела към ритуалната зала, а там го очаквали с булчинска рокля вярната му половинка и двете им момчета – Калин и Георги.

Двамата повторни младоженци преподписали свидетелството, което било квалифицирано от Пламена в качеството и на чиновник по ритуалите, подписи положили и формалните им кумове Ива и Станимир Къчеви, най-щастливи били 7-годишните близнаци, които получили правото освен да отпият от шампанското, само че и да запазят тапата от бутилката.

Заедно с документа те отнесли вкъщи си и герб на Казанлък, подарен от градоначалничката като знак на самопризнание за работохолизма на двамата й чиновници.

Присъствали на първата женитба преди десетилетие напомнят, че тя траяла съвсем две седмици, тъй като била извършена съгласно традицията в племето на планинските овчари каракачани, към които принадлежи Апостол.Тежката женитба била показвана в няколко излъчвания на национална телевизия като пример за тържество.

Когато Апостол предложил на Пламена да му стане брачна половинка карал първия си кметски мандат, а тя била активистка на младежкото Българска социалистическа партия. Решението да сключат брак бил измежду най-одумваните в района. Днес Терзиев е на финала на третия си кметски мандат за който на процедура нямал сериозен съперник, а Пламена е набрала в професионалния си „ портфейл “ над 1 300 сватби като основен общински ритуалчик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР