Втора общонационална стачка блокира Франция. Тя ще засегне производството на

...
Втора общонационална стачка блокира Франция. Тя ще засегне производството на
Коментари Харесай

Франция отново е блокирана заради стачка срещу пенсионната реформа на Макрон

Втора общонационална стачка блокира Франция. Тя ще засегне производството на електрическа енергия, публичния превоз и учебните заведения в цялата страна, оповестява " Ройтерс ".

Стачката е в символ на митинг против проектите на държавното управление да увеличи пенсионната възраст и с това да накара хората да работят за по-дълъг интервал от време.

Това е вторият път за този месец, в който страната е блокирана. На 19 януари и други градове във Франция, с цел да стачкуват против плануваната промяна.

Във вторник единствено един от трите високоскоростни влака TGV се движеше, а придвижването и графикът на парижкото метро беше съществено нарушено поради стачката. Френското електроснабдяване е намаляло с 4,4 %, защото към демонстрациите са се включили и служащи в нуклеарните реактори и топлоелектрическите централи.

Социологически изследвания демонстрират, че множеството французи се опълчват на промяната, само че президентът Еманюел Макрон и неговото държавно управление имат намерение да отстояват позициите си. Според него промяната е " жизненоважна ", с цел да се подсигурява, че пенсионната система ще продължи да действа.

Според оценките на Министерството на труда отлагането на възрастта за пенсиониране с 2 години и удължаването на интервала на погашение ще донесе спомагателни 17,7 милиарда евро от годишни пенсионни вноски, което ще разреши на системата да излезе на облага до 2027 година Според профсъюзите има и други способи за реализиране на тази цел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР