Всяко куче, което живее с любящи хора, почита собствениците си

...
Всяко куче, което живее с любящи хора, почита собствениците си
Коментари Харесай

Породите най-предани кучета

Всяко куче, което живее с любящи хора, уважава притежателите си като провидение. Но тези породи се отличават със специфична лоялност.

Ако вие или вашето дете се нуждаете от същински другар, изберете представител на една от тях. Това са най-преданите породи кучета:

Дакел

Те също се привързват надълбоко и следват обичания си стопанин на всички места. Те са лесни за образование кучета, с цел да запомнят една команда, се нуждаят единствено няколко минути.

Дакелите не могат да бъдат принуждавани към нищо, в противоположен случай те могат да станат упорити, само че е доста елементарно да ги плените и възпитате с игра.

Дакелите обичат господаря си толкоз доста, че за тях е безусловно отвратително да го пускат даже за няколко часа. Те са подготвени да не се разделят със притежателя си изобщо и елементарно понасят непрекъснатата непосредственост - предани кучета фантазия.

Немска овчарка

Тази порода с право заема първо място в класацията на най-отдадените кучета.

Немските овчарки са необикновено интелигентни животни, елементарно се образоват, те ще последват притежателя в огън и вода. Не на вятъра това са кучета, които сполучливо оказват помощ на полицията, митническите чиновници и военните.

Немските овчарки рядко се привързват към всички членове на фамилията, те избират един притежател и му служат правилно до гибел.

Лабрадор

 Предни кучета

Това е безупречно фамилно куче. Лабрадорите са извънредно умни, те обичат стопаните си без граници, само че няма по какъв начин да отгледате насъскан бранител от тях, тази порода се отличава с извънредно доброжелателна природа.

Лабрадорите стават отлични придружители, кучета водачи, те стават най-хубави другари за децата. Ако в къщата има бебе, те с ненаситност ще играят с него.

Ротвайлер

Тези кучета са необикновено лоялни към своя стопанин. Те са послушни и бързи, имат постоянна душeвност и са доста податливи на образование.

Ротвайлерът е един от най-хубавите бранители и даже може да го оставите да се разхожда с децата ви вечер.

Въпреки забележителната мощ, която по природа има, ротвайлерът е доста влюбчив. Той непрекъснато се нуждае от вниманието на притежателя, от неговата любов и грижи.

Единственият негатив е, че ротвайлерът може инцидентно да нарани притежателя по време на игра, тъй като възрастното куче тежи доста и не може да реши силата.

Ето за какво, преди да си вземете ротвайлер, изчакайте, до момента в който децата ви пораснат задоволително.

Голдън ретривър

Тези кучета са подготвени да бъдат вашия нов най-хубав другар от момента, в който се срещнете. Лесно е да се влюбиш в тези кучета. Тяхната жизненост е безусловно заразителна.

Голдън ретривърите са добре осведомени с нашите страсти, тъй че не е чудно, че постоянно се употребяват в обслужването и човешката терапия, лекувайки всичко - от ПТСР до усмиряване на децата в стресова среда.

Коли

 Колито е лоялно към стопанина си куче

Кучетата Коли или шотландска овчарка са основани за взаимен с индивида живот и се схващат освен с членове на семейството, само че и с други животни в къщата.

Те са лоялни към притежателя и в сериозна обстановка са подготвени да се застъпят за него. Изключително жертвоготовни са.

Те са подозрителни към непознати, само че откакто са обикнали човек, в никакъв случай няма да го не помнят или изоставят.

Единственият минус при колитата е трудоемкият развой на развъждане, тъй като кучето би трябвало да се сресва непрекъснато, с цел да предотвратите появяването на заплитания на дългата му четина.

За сметка на това, хубостта му компенсира всички грижи, които ще ви сътвори.

Ирландски вълкодав

Лоялен, гальовен и грижлив, ирландският вълкодав е обичливо рошаво куче, което се схваща с всички.

Те са много гъвкави и елементарно се приспособяват към вашия метод на живот. Обичат дългите разходки, само че нямат нищо срещу просто да се излежават вкъщи дружно с вас.

Най-големите спънки за притежаването на една от най-преданите породи кучета е техният размер и ниска дълготрайност на живот.

Ирландските вълкодави се назовават породи за разкъсване на сърцето, просто тъй като времето им тук е малко и нормално живеят не повече от 8 години.

Нюфаундленд

 Нюфаундлед е вярна порода куче

Това са едни от най-големите кучета, които имат също толкоз огромни сърца. Известно е, че са необикновено търпеливи и интелигентни, което ги прави идеални за семейство.

Обикновено се употребяват за избавителни задачи на хора или други животни в заплаха.

Бигъл

Невероятно известният Бигъл е обичан поради щастливото си и пламенно отношение към своите стопани.

Първоначално те са били кучета известни измежду ловците, поради острото си подушване. По същата причина са употребявани и от полицията за разкриване на опиати и контрабанда на летищата.

Иначе, те са сладки и другарски настроени предани кучета, които могат да ви надушат от километри.

Шар Пей

Този обаятелен сладур ще ви трансформира в любовта на живота си. Той има сладки бръчки, които вършат породата толкоз разпознаваема.

Макар че имат непрестанна преданост към стопанина си (и може да бъде чудесно куче пазач), Шар Пей може да станат враждебни към непознати хора. Не се учудвайте, в случай че кучето прояви експанзия към тях.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

 Предани породи кучета

Нежна душа, която желае да показа любовта си с всички в близост. Приятелското им отношение е заразително и е мъчно да не се усмихнете в тяхно наличие.

Тези кучета са интелигентни и са доста склонни да се образоват, стига да имате премия за тях в подмяна. Те са отлични кучета-компаньони.

Трябва да знаете, че в случай че им се скарате или им викате, ще се скрият от вас. Дори да не слушат, би трябвало да намерите различен метод да им покажете, че не трябва да се държат по този метод. Тази порода кучета ще ви бъде предана до живот.

Кокер шпаньол

Лоялността на Кокер шпаньолите е вградена в самите им гени. Те имат инфекциозен възторг към живота и са адаптивни към вашия метод на живот, какъвто и да е той.

Целта в живота им е да ви накара да се усмихнете, без значение дали ще търсят вниманието ви за игра или добродушно ще се сгушат до вас, щом усетят, че нещо ви тормози.

Чихуахуа

Тези дребни кучета са невероятни спътници. Готови са да прекарат деня с вас, без значение какво сте възнамерявали.

Това мъниче ще ви следва на всички места, където отидете. Лесно се привързва към стопаните си и към хората като цяло, въпреки че от време на време може да излае против непознати, само че това постоянно е демонстрация на ревнивост у кучето.

Той Пудел

 Куче, правдиво на стопанина си Снимка: pixabay.com

Може би към този момент сте чували, че пудели са измежду най-интелигентните кучета и това прави образованието им същинско наслаждение. Те са нетърпеливи да угодят на притежателите си.

Що се отнася до този мини пудел, който наподобява по-скоро на играчка, откъдето и идва името му, той ще бъде постоянно сврян във вас, не се съмнявайте. Това е едно от най-лоялните домашни кучета.

Йоркширски териер

Йоркитата демонстрират безкрайна обич и доверие към стопанина си. Но притежателят им е единствената обич в живота им и от време на време никой различен не е добре пристигнал в тази връзка.

Има опция кучето да прояви неприятно поведение към чужд човек, с който към момента не е привикнало да прекарва времето си.

Това обаче не трябва да се бърка с обстоятелството, че Йоркширският териер е измежду породите най-предани кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР