Всякакви санкции на ЕС срещу Русия, в отговор на нахлуването

...
Всякакви санкции на ЕС срещу Русия, в отговор на нахлуването
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Санкции на ЕС срещу Русия ще засегнат финансовия и енергийния сектор

Всякакви наказания на Европейски Съюз против Русия, в отговор на нахлуването на Москва в Украйна, ще обиден финансовия и енергийния бранш, предизвести ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен.

„ Тя още веднъж удостовери обстоятелството, че всички благоприятни условия са на масата и че глобите ще обиден финансовия и енергийния бранш, както и износа на високотехнологични продукти”, се споделя в изказване на Европейската комисия, в което се цитира Фон дер Лайен.

Западните водачи от месеци сигнализират за допустимо навлизане в Украйна, защото по границата се струпват десетки хиляди съветски бойци. Русия отхвърля всевъзможни проекти за навлизане. Тя твърди, че желае писмени гаранции от НАТО, че алиансът ще изтегли наличието си от Източна Европа и в никакъв случай няма да се уголемява в Украйна. Съединените щати и европейските им съдружници отхвърлят тези претенции.

Русия организира огромни военни учения със съдружника си Беларус, който граничи с Украйна и Европейския съюз. Москва и Минск не разкриха какъв брой бойци вземат участие, само че Съединените щати обявиха, че към 30 000 бойци са изпратени в Беларус от места, в това число от съветския Далечен изток. Освен това съветското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че ще организира и нови военни учения наоколо до границата с Украйна и в Черно море.

Москва, която управлява полуостров Крим, откакто го анексира от Украйна през 2014 година, е трансформирала Черно море в стратегически приоритет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР