Всяка вероятна злоупотреба с власт трябва да се разследва. Не

...
Всяка вероятна злоупотреба с власт трябва да се разследва. Не
Коментари Харесай

Шефът на ЕНП за Борисов: Всяка вероятна злоупотреба с власт трябва да се разследва

Всяка евентуална корист с власт би трябвало да се проверява. Не може да има изключения. Това коментира във фейсбук профила си ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.  

По думите му управляващите дължат пояснения на обществото, съобщи offnews.bg.

" Групата на ЕНП в Европарламента e доста обезпокоена от събитията в София нощес. Задържането на водача на опозицията и някогашен български министър председател Бойко Борисов повдига доста въпроси, които би трябвало незабавно да бъдат изяснени ", разяснява той.

И добавя, че отговори би трябвало да се търсят от българската полиция, която е " подхванала дейности без заповед за арест, както и от Европейската прокуратура ".

" Борбата с корупцията може да бъде сполучлива, единствено в случай че се основава на ясно разделяне на управляващите и обективен развой в границите на върховенството на закона ", написа в умозаключение Вебер.

Докато през вчерашния ден течеше полицейската акция в дома на Бойко Борисов в Банкя, а симпатизанти и членове на ГЕРБ стачкуваха извън, депутати от партията оповестиха, че са уведомили за случая ръководителя на група на ЕНП. По време на протеста в отбрана на Борисов днес Цвета Караянчева съобщи, че Европейският съюз няма да подмине протичащото се в България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР