Типично време за втората половина на май, това очаква проф.

...
Типично време за втората половина на май, това очаква проф.
Коментари Харесай

Ще църцори: Проф. Рачев прогнозира поредица дъждовни следобеди

Типично време за втората половина на май, това чака проф. Георги Рачев. Неговата прогноза за идващите дни по bTV планува чести, само че слаби по активност превалявания, основно в следобедните часове в по-голямата част от страната.

„ Ще църцори - с тази забавна дума може да се опишат преваляванията ”, разяснява климатологът, който планува и гръмотевични стихии на доста места.

Заедно с това температурите в цялата страна ще се покачват, като на всички места след неделя ще са над 20 градуса поради южния транспорт, който ще е главния фактор за времето в България.



В София температурите ще доближават до 23-24 градуса, а в Пловдив оптималната може да е даже 26 градуса доникъде на идната седмица. Подобни ще са и оптималните стойности в Русе.

Във Варна и като цяло по морето температурите също последователно ще се покачат и ще доближат до 21 градуса, предвижда проф. Рачев. Той добави, че температурата на морската вода също се покачват и в идващите ще са към 15-17 градуса. Валежите по Черноморието и по-конкретно във Варна ще са по-скоро алегорични, добави синоптикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР