Всяка вечер имами огласяват квартал Столипиново и Изгрев, предаде пловдивчанин,

...
Всяка вечер имами огласяват квартал Столипиново и Изгрев, предаде пловдивчанин,
Коментари Харесай

Побеснял мъж засне как всяка вечер мюсюлмански молитви огласяват Столипиново

Всяка вечер имами огласяват квартал Столипиново и Изгрев, съобщи пловдивчанин, представен от TrafficNews. Той направи запис, на който се чува по какъв начин ехтят молитвите на мюсюлманските духовници в квартал Изгрев, а звукът идва от гетото. Явно, с цел да доближи до повече хора, молитвите се пускат през мощни усилватели. Гласовете на имамите се пускат тъкмо в избрани часове, както е съгласно канона на религията.
http://TrafficNewsНикой не знае от кое място тъкмо идват тези молебствия, защото са във вътрешността в гетото. Нито в Столипиново, нито в Изгрев има джамия или молитвен дом, в който е позволено да се правят обществени молебствия.

Кметът на регион „ Източен” Николай Чунчуков удостовери, че сходни мюсюлмански средища в двата квартала няма и стартирането на сходни молебствия през усилвателите предстои на глоба. Той изясни, че жителите, които чуят въпросните молебствия могат да алармират на 112 или на телефоните на общинския инспекторат, които да създадат инспекция.

През годините е имало няколко плана за построяването на джамия или средища вид „ молитвени домове” в Столипиново, само че до момента те по този начин и не са се случили. Последният план бе на някогашния основен мюфтия Недим Генджев, който искаше да подвига обществен молитвен дом в ромския квартал през организацията „ Мюсюлманско сунитско ханефитско вероизповедание ". Неговият план обаче също удари на камък.

Говори се обаче, че в Столипиново има няколко молитвени домове вид „ месчит”, които не са регистрирани. Месчит идва от арабски език, което значи безусловно „ човек да се простре в молитва”.

По време на делата за коренен ислям, които и в този момент вървят против Ахмед Муса и неговите съратници, се говореше за тъкмо за тези месчити в Столипиново. Според проверяващи те се построяват от разнообразни ислямски неправителствени организации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР