Всяка страна, присъединила се към Глобалния договор за безопасна, редовна

...
Всяка страна, присъединила се към Глобалния договор за безопасна, редовна
Коментари Харесай

Във всеки един момент всяка страна може да излезе от Глобалния договор за миграция

Всяка страна, включила се към Глобалния контракт за безвредна, постоянна и законна миграция, може във всеки един миг да излезе от него. Това съобщи на конференция в Маракеш специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации по въпросите на миграцията Луиз Арбър.
" Ако някой реши да излезе от Глобалния контракт, то може да го направи във всеки един миг, а след това, в случай че желае, още веднъж да се причисли ", разясни тя. " Както към този момент е споменавано неведнъж, Глобалният контракт не се явява юридически обвързващ документ. Той бе единомислещо координиран през юли тази година. Ако някой не желае да се причисли към Глобалния контракт, това е негово право. При това всичко всички страни имат правото да работят с други страни, с цел да контролират миграционните потоци в сходство с техните лични правила и национални политики ", означи Арбър.
" В контракта са записани 23 цели, а някои от тях към този момент се осъществят в националните стратегии на редица страни. Колкото повече хора знаят и четат Глобалния контракт, толкоз по-добре ", сподели още Луиз Арбър.
В началото на седмицата Конференцията на Организация на обединените нации одобри пакта за миграцията пред водачи и представители на към 150 страни в Мароко, макар поредност от изтегляния, провокирани от антиимигрантски популизъм. Глобалният контракт за безвредна, постоянна и законна миграция - финализиран от Организация на обединените нации през юли след 18 месеца договаряния - беше публично утвърден в Маракеш при започване на двудневната конференция. В петък Съединени американски щати отхвърли пакта, като го назова " изпитание на Организация на обединените нации да се приоритизира световното ръководство за сметка на суверенното право на страните ". Правителството на Съединени американски щати беше първото, което се отхвърли от договарянията в края на предходната година, а от този момент Австралия, Австрия, Чехия, Доминиканската република, Унгария, Латвия, Полша и Словакия излязоха от процеса. Заради поддръжката за текста на съглашението съдружното държавно управление в Белгия се разпадна, а външният министър на Словакия подаде оставка. Белгия е измежду група от седем страни, разказани от специфичния представител на Организация на обединените нации за миграцията Луиз Арбър, като към момента " ангажирани с по-нататъшни вътрешни разисквания " по съглашението. България, Естония, Италия, Израел, Словения и Швейцария също попадат в тази категория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР