Всяка спортна федерация има изготвени ясни правила и указания как

...
Всяка спортна федерация има изготвени ясни правила и указания как
Коментари Харесай

Министър Кралев: Всички федерации и клубове трябва да спазват правилата във времето на пандемия

" Всяка спортна федерация има направени ясни правила и инструкции по какъв начин да се действа във всяка обстановка по време на пандемията. Призовавам всички да съблюдават наредбите, които са направени и одобрени, с цел да бъдат сложени всички състезатели и клубове при равни условия ", съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев при гостуването си в утринния блок на БТВ.

Той добави, че възбраната за аудитория на спортни мероприятия е мярка, подхваната вследствие на стадия, в който се намира страната във връзка с разпространяването на коронавирусната зараза. " Ще се съобразим напълно с решенията на здравните управляващи. На този стадий считам, че те са верни. България беше една от страните, които първи позволиха аудитория на спортни събития, само че се видяха пропуски в някои спортове, в някои федерации и клубове. Знам, че е доста тежко да се прави спорт без фенове, само че за жалост жестът, който направихме, не беше оценен и се наложи сега всички спортове да страдат поради почитателите на няколко клуба ", сподели още Кралев.

Той разяснява и тематиката с отсрочения конгрес на БФС. " Такива бяха рекомендациите на Министерството на здравеопазването. Бях на срещата дружно с представителите на футболния съюз, които се допитаха до здравното министерство дали има опция да проведат Конгреса. Препоръките бяха да се отсрочи. Оттук нататък към този момент те ще решат по кое време да се организира. Изпълкомът би трябвало да вземе решение. Има справедливи предпоставки за отлагането, тъй като въпросът не е единствено в това, че би трябвало да се съберат 800 души в една зала. Изборите за президент на футболния съюз имат продължителна акция, доста дълги срещи с всички клубове, претендентите за президенти обикалят страната, събират представители на тимовете по региони, което сега е невероятно. Според мен казусът не е дали Конгресът ще се организира два месеца по-рано или по-късно, а това, че няма претенденти с ясна визия и идея. Искам да видя конфликт на хрумвания, да видя хора с капацитет на мениджъри, на управленци, с визия за футбола ", съобщи спортният министър.

" Българският футбол от много време се намира в нежелано положение. Това е един нескончаем спад. Намираме се в дълъг интервал, в който националният тим не се е класирал за огромно състезание. Това демонстрира, че грешките са допускани в доста дълъг интервал от време и не са се взимали навременни ограничения. Спортните федерации са самостоятелни организации и сами взимат решения дали да се прави някаква смяна. Ако по време на комунизма, преди 90-а година, след неуместно показване на даден тип спорт на интернационалната сцена напряко се сменяше треньорът, сменяше се и ръководителят на федерацията, то сега това е невероятно. Ако приказваме за последната година, аз си мисля, че това не е действителното положение на българския футбол. Не мога да бъда удовлетворен от Георги Дерменджиев в случай, че имаме такива резултати. Виждаме, че селекцията му е извънредно оспорвана. Очевидно неговите разбирания за футбол се разминават с тези на всички почитатели в България ", добави Красен Кралев.

Той означи, че не се обръща задоволително внимание на младите футболисти, които играят в младежкия народен тим. " Има над 20 души, които са подготвени за огромен футбол. Това се видя от представянето им през последния квалификационен цикъл. Защо дребна част намират място в мъжкия тим е предмет за разбор на ръководителите на БФС и на треньорските екипи. Резултатите в този момент не дават отговор на действителностите, тъй като имаме по-добри футболисти, които да бъдат включени в селекцията на мъжкия народен тим. Въпросът е да се гледа обективно, да се отстраняват мениджърските ползи и аз съм сигурен, че могат да се реализиран и по-добри резултати ", съобщи министърът на младежта и спорта.

По време на гостуването си в предаването Красен Кралев разяснява и стадия, в който се намира учредяването на взаимното сдружение " Спортни парцели Българска войска " сред " Сердика спортни парцели " и ПФК ЦСКА-София. " Ние сме свършили всичко, което е належащо и каквото се е изисквало от страна на Министерството. Очакваме капиталовата стратегия и планове, декларирани от клуба. Предполагам, че напълно скоро ще ги получим и ще забележим дейности от страна на клуба. Остават ни доста малко неща, които да се свършат, с цел да завърши процесът ", сподели Кралев.
 Министър Кралев: Не мога да бъда удовлетворен от Дерменджиев, резултатите не дават отговор на действителността
Министър Кралев: Не мога да бъда удовлетворен от Дерменджиев, резултатите не дават отговор на действителността

" По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските ползи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР