Всяка жена иска да има чиста и сияйна кожа, но

...
Всяка жена иска да има чиста и сияйна кожа, но
Коментари Харесай

Пшенични трици и мед са продуктите за красива кожа

Всяка жена желае да има чиста и сияйна кожа, само че не всяка има времето и опцията да посещава салони за хубост или да купува скъпи кремове и лосиони. Затова би трябвало да знаем някой и различен трик по какъв начин да почистваме и освежаваме кожата на лицето си бързо, на ниска цена и в домашни условия.

Важно е да знаем, че приемът на задоволително количество вода дневно спомага с изключение на на целия ни организъм, само че и на кожата ни. Но водата може да бъде наш асистент освен когато я пием. С нейна помощ можем да си създадем на ниска цена и ободрителен тоник за минута. Трябват ни единствено чаша, минерална вода, един лимон и памучен тампон.

Пълним 3/4 от чашата с вода, изцеждаме сока от лимона в нея и разбъркваме. След това благодарение на тампона почистваме лицето си с течността. Повтаряме процедурата два пъти седмично и се радваме на гладка и сияйна кожа.

Друга домашна маска можем да си приготвим и благодарение на овесени или пшенични трици. Маска с овесени трици можем да си приготвим, когато желаеме да се отървем от неприятното омазняване. Слагаме 2-3 супени лъжици трици в купа, към тях прибавяме една лъжица мед и ги разбъркваме добре - в случай че е прекомерно гъста сместа, прибавяме лъжица топла вода. Мажем сместа на лицето си и оставаме по този начин 5 минути, след което я отстраняваме с хладка вода.

 Мед

С пшеничните трици можем да си създадем бърза пилинг маска: 1 супена лъжица трици смесваме с вода и разбъркваме, след което оставяме триците за няколко минути да набъбнат. Маската би трябвало да задоволително гъста, с цел да можем да я намажем, без да се стича по лицето ни. Нанасяме маската с леки кръгови придвижвания, като че ли масажираме кожата. По този метод отстраняваме мъртвия пласт кафези. Изплакваме с хладка вода и подсушаваме лицето.

Още по-лесно можем са почистим кожата си, като просто нанесем върху нея мед и го оставим за 10 минути. След това махаме меда с хладка вода, последвана от студена вода. Медът прави кожата мека и сияйна.

 Красива кожа

Друг метод за разчистване на лицето е със сода бикарбонат - артикул, който се намира в кухнята на всяка стопанка. Содата отстранява упоритите черни точки и отваря порите. Правим крем от 4 с.л. сода и 2 с.л вода, консистенцията е рядка. Нанасяме върху лицето с кръгови придвижвания, като заобикаляме региона на очите. Оставяме за 3-4 минути, след което отмиваме с хладка вода, подсушаваме и нанасяме крем.

Най-важното, което би трябвало да запомним, е че резултатите идват с неизменност. Така че почиствайте кожата си и я хидратирайте, с цел да се радвате на сияйния ѝ тип.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР