Всяка жена иска да бъде красива, а един от най-важните

...
Всяка жена иска да бъде красива, а един от най-важните
Коментари Харесай

Изпитани във времето маски за коса в домашни условия

Всяка жена желае да бъде красива, а един от най-важните съставни елементи е красивата, здрава и блестяща коса.

Косата непрекъснато страда от отрицателното влияние на метеорологичните фактори, също по този начин се въздейства неподходящо и от нездравословно хранене и липса на витамини за коса.

Постоянното потребление на стилизиращи артикули, къдрене, изправяне, боядисване и други фризьорски процедури също оказват отрицателно въздействие върху положението на косата.

За да възстановите хубавичко конструкция на косата, да й осигурите хубав искра и да възстановите размера й, е належащо да й осигурите съответна грижа.

Домашните маски за коса са лесни за подготвяне и доста по-ефективни от козметичните продуктите в магазина.

Маската подхранва косата по цялата й дължина, укрепва корените, предотвратява косопада и заздравява косъма.

Какви типове маски за коса има?

За да постигнете стремежи резултат, ще би трябвало да организирате козметичните процедури вкъщи не един път, а най-малко два пъти седмично в продължение на два до три месеца.

Резултатът обаче ще оправдае всички разноски: даже мощно развалената коса може да бъде възобновена, в случай че бъде определена вярната маска.

Най-често срещаните типове маски са следните:

  • За суха коса.  Те са предопределени за интензивна хидратация: в следствие косата ще спре да се накъсва и ще придобие хубав и здрав тип.
  • За напредък.  Ако желаете да имате дълга и здрава коса, специфичните формулировки ще ви оказват помощ да стимулирате растежа и да запазите корените си здрави.
  • Укрепване. Те са подобаващи за тънка и слаба коса, дълготрайното подсилване ще върне плътността и здравината. Тази алтернатива е подобаваща и за боядисана коса, укрепването оказва помощ да се възвърне структурата след интензивно използване на химикали.
  • За цъфтяща коса.  Специални маски оказват помощ да се справите с това и да придадете на косата здрав тип.
  • За косопад.  Правилно подбраните маски предотвратяват косопада и форсират растежа, това ви разрешава да поддържате хубостта и здравето на косата, без значение от възрастта.

Можете също по този начин да потърсите специфични маски за битка с пърхота, за искра, отбрана против раздробяване и др.  Добрите домашни маски за коса ви разрешават да се погрижите за косата си качествено и пълноценно.

Нека разгледаме по-подробно няколко предписания, които са потвърдили своята успеваемост.

Маска за суха коса

Сухата коса се нуждае от специфични грижи, тя страда от капризите на времето, термична обработка, боядисване и други козметични процедури. Можете обаче да опитате да я възстановите и да я извършите по-здрава с елементарни предписания:

  • Използвайте ферментирали млечни артикули. Те съдържат цялостен ​​списък с потребни естествени субстанции, които могат надълбоко да обхванат в структурата на косата.
  • Направете примес от половин настъргана краставица и две чаени лъжички извара. Получената примес би трябвало да се нанесе върху косата,  сложете шапка за баня, маската би трябвало да се държи минимум 20 минути. След това я изплакнете с топла вода.
  • Формулировките на маслена основа дават отлични резултати. Комбинацията на зехтин и масло от репей се е потвърдила през вековете, задоволително е да вземете 2 супени лъжици от всяка съставна част. Затоплете сместа на водна баня до стайна температура и по-късно нанесете върху косата, като обърнете особено внимание на сухите краища. Може да стойте с тази маска до 3 часа.
  • Друга ефикасна рецепта е примес от сок от алое и настъргана ябълка. Това е същински витаминен коктейл, който обезпечава на косата потребни субстанции. Сложете шапка за баня и оставете да престой към 30 минути.
  • Редовното потребление ще реши казуса с хидратацията и ще даде на косата ви здрав и добре поддържан тип.

Маска за напредък на косата

Един от постоянно срещаните проблеми при косата е бавният напредък, който не разрешава честото сменяне на нова прическа. Маските за коса за напредък ще ви оказват помощ да си осигурите по-бързо увеличение дължината.

Те обаче би трябвало да се съхраняват не по-дълго от оказания интервал. Дори домашните предписания съдържат дейни съставки, които могат да увредят структурата при неправилна приложимост. Освен това преди приложимост би трябвало да се създадат проби за алергия, с цел да се избегне непредвидена реакция на организма към един или различен съставен елемент.

Има няколко ефикасни маски за напредък на косата:

  • Класическото дейно средство е рициново масло, което в миналото е било употребявано от баби и прабаби. Трябва да се загрее на водна баня и по-късно малко количество би трябвало да се нанесе върху косата в зоната на корена. След това увийте главата си с забрадка и изчакайте половин час. При постоянна процедура резултатът няма да закъснее.
  • Масло от репей и мед. Те би трябвало да се затоплят до стайна температура и да се смесят в съответствие 1: 1. Маслото от репей не мирише, за разлика от рициновото масло, тъй че процедурата ще бъде по-приятна.
  • Маска от киви. Това е подготвен натурален витаминен комплекс, който обезпечава на косата субстанции за напредък. Пасирайте един зрял плод и смесете с брашно до приемане на каша, след което нанесете получената примес върху главата и втрийте добре в корените. При постоянна седмична приложимост косата пораства по-добре и получава прелестен мирис.
  • Маска с масло от пшеничен зародиши. Това е друго потвърдено лекарство, което съдържа огромно количество витамини и минерали. Маслото може да се втрива в корените на косата независимо или в композиция с мед. Оставете да престой към 25 минути и измийте косата.
  • След 4-5 процедури ще забележите забележим резултат, косата ще стане по-дълга, гъста и доста мощна.

Маски за коса при косопад

Необходимо е да изберете маска за кососпад в сходство с типа на косата ви, с цел да се получи мечтаният резултат и да не се повреди структурата й.

Ето няколко елементарни и ефикасни предписания:

  • За да укрепите мазната коса, можете да приготвите маска за косопад от черен самун. Задължително се накисва във вода, прибавя се запарка от лукови люспи и яйчен белтък. Тази композиция дава обезпечен резултат, в случай че се ползва върху косата най-малко 20 минути един път седмично. Бадемовото масло е различен ефикасен вид за подсилване: нанесете 2 супени лъжици от маслото върху косата по цялата дължина.
  • Витаминна маска с коприва. Лечебното растение може да бъде закупено в аптеката в суха форма: пригответе запарка от него. За една процедура е задоволителна половин чаша отвара: смесете я с чаена лъжичка мед и жълтък. Медът може да бъде сменен с масло от жожоба – съдържа доста хранителни субстанции. Маската би трябвало да се държи на главата най-малко 40 минути и по-късно да се измие с топла вода
  • За подсилване на сухата коса е подобаваща маска въз основата на яйчен жълтък и масло от репей – задоволителна е единствено една супена лъжица. Загрейте съставките до стайна температура, по-късно нанесете върху корените на косата и масажирайте. Сложете шапка за баня за 45 минути и по-късно измийте косата.
  • За да излекувате сухата коса и да й придадете прелестен мирис, можете да извършите шоколадова маска. За задачата използвайте 1 блокче мрачен шоколад, разтопен на водна баня, 1 супена лъжица зехтин или кокосово масло и яйчен жълтък. Нанесете получената примес върху корените, за към 30 минути.
  • Маска за коса с горчица: тя се подготвя на основата на горчица на прахуляк. Трябва да се разрежда с топла вода и да се употребява с омекотяващи съставки: кокосово масло или яйчен жълтък. Момичетата с сензитивна кожа би трябвало да бъдат деликатни с горчицата: тествайте сместа на дребен сектор от кожата – в случай че тя провокира мощно чувство за парене, по-добре е да не я употребявате.

Маски за коса за цъфтящи краища

За да се справите с този проблем е належащо да приготвите ефикасна маска, която ще укрепи структурата и ще помогне за бързото възобновяване на вредите. Също по този начин е належащо да промените гребена: той би трябвало да бъде допустимо най-мек, с цел да не нарани косата и да не форсира образуването на нови цъфтежи.

Как да приготвим маската вярно? Могат да се употребяват следните изпитани във времето предписания:

  • Желатинова маска. Желатинът съдържа скотски колаген, който спомага за укрепването на структурата на косата, като я прави по-силна и по-еластична. За подготвяне на маска за коса с желатин, би трябвало да разтворите изцяло една супена лъжица желатин в 3-4 супени лъжици вода и по-късно да загреете сместа на водна баня или в микровълнова печка. В резултат на това би трябвало да получите примес със междинна плътност, охладете я леко и нанесете маската по цялата дължина. Оставете за 20-30 минути и измийте косата.
  • Маски с натурални масла. Натуралните масла дейно укрепват структурата на косата и са комфортни за потребление вкъщи. В битката против цъфтящите краища можете да употребявате съвсем всяко естествено масло: маслина, репей, рициново масло и други Маслото би трябвало да се загрее леко преди приложимост, с цел да се усъвършенства резултатът, то може да се смеси с мед.
  • Маска от авокадо. Тази рецепта оказва помощ да осигурите на косата си цялостен набор от съществени хранителни субстанции. Намачкайте едно авокадо и смесете с чаена лъжичка мед и репей, сместа би трябвало да се разбърка усърдно. След това нанесете маската върху косата си. Сложете шапка за баня и оставете за 30 минути, по-късно изплакнете.
  • Често срещан вид е и маската с кефир. Пресните ферментирали млечни артикули са лесни и комфортни за потребление вкъщи. Нанесете кефир по цялата дължина на косата или единствено по краищата, целесъобразно е да вършиме това преди всяко измиване.
  • Редовното потребление на маски за коса връща здравия тип на косата ви.

Маски за коса за искра

Здравата и лъскава коса се трансформира в признак на филмовите звезди, и доста дами биха желали да изненадат близките със същата впечатляваща визия. За да придадете на косата си прелестен искра, можете да употребявате специфични маски: те се вършат 2-3 пъти седмично, а резултатът ще бъде видим след най-много месец.

Ето няколко известни предписания:

  • За брюнетките са подобаващи маски от лимонен сок и черен чай. Чаена лъжичка лимонен сок е задоволителна за чаша черен чай. Нанесете отварата върху косата си, без да докосвате скалпа. Тази маска даже няма потребност от отмиване, тя ще придаде прелестен искра и чувство за прохлада.
  • Маска с коняк. Тази напитка съдържа естествени танини, които усъвършенстват структурата на косата и възвръщат здравословния й тип. Необходимо е да се смесват супена лъжица коняк, мед и лимонен сок, готовата примес се нанася върху косата за един час.
  • Испанската рецепта е примес от сок от краставица със сол и яйчен белтък. Има троен резултат: солта всмуква ненужни субстанции, краставицата дейно овлажнява косата по цялата дължина, а яйцето й придава хубав искра.

Успех! За повече маски за коса и други трикове за раскрасяване, посетете и харесайте нашата страница във Facebook.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР