Превърналият се във враг на бившия американски президент Доналд Тръмп

...
Превърналият се във враг на бившия американски президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Бивш адвокат на Доналд Тръмп: Той трябва да получи 360 години затвор

Превърналият се във зложелател на някогашния американски президент Доналд Тръмп Майкъл Коен непосредствено съобщи в понеделник, че неговият клиент е одобрил заплащания на огромни суми, с цел да не доближат до медиите обстоятелства, които съгласно него могат да навредят на акцията му в Белия дом през 2016 година, оповестява Агенция Франс Прес.

Това свидетелства Коен по делото в Ню Йорк за фалшифицирани документи, посредством които е било купено и мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс. Но това не е бил единственият неуместен миг за Тръмп, който той е съумял да скрие.

" Ти се оправи с това ", цитира Коен думите Тръмп, който му споделил, откакто научил, за слуха, че е татко на дете отвън брака. Портиерът на Trump Tower получи 30 000 $, с цел да мълчи, макар че изказванието му в последна сметка беше счетено за безпричинно.

Коен е предизвестил Тръмп, че модел на Playboy твърди, че тя и Тръмп са имали извънбрачна връзка. Отново заповедта е била ясна. Жената, Карън МакДугъл, е получила 150 000 $ ".

" Това, което правех, беше под управлението и в интерес на господин Тръмп ", свидетелства Коен.

Коен, някогашният юрист на Тръмп и персонален сътрудник, е най-важният очевидец на окръжния прокурор на Манхатън по делото и дълго чаканата му поява на скамейката алармира, че първият углавен развой против някогашен американски президент навлиза в последната си част.

Коен е значим за обвиняването, защото то смята, че документи за възобновени суми са фалшифицирани, с цел да се оправдаят такива заплащания.

Припомняме, през 2020 година Коен разгласява книгата " Нелоялен ", записки за времето като юрист на Тръмп. Коен бе наказан за лъжесвидетелстване пред Конгреса, с цел да отбрани Тръмп за връзките си с Русия и че е плащал на дами, които са имали връзка с американския водач, което може да е в нарушаване на финансовите закони по време на предизборна акция. Той също бе наказан, че е излъгал финансова институция и за данъчни измами. Той излежа тригодишна присъда в дома си в Ню Йорк поради ковид.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп " би трябвало да получи 360 година " затвор за данъчни злоупотреби. Това разгласи Коен, който разяснява в изявление за MSNBC оповестената от вестник " Ню Йорк таймс " информация за плащаните от Тръмп налози.

" Исках да го кажа през 2016 година и 2017 година, до момента в който той заплати 750 $, аз платих прекомерните 3 милиона $ налози на Федералната данъчна работа, и това може да се ревизира. Ако аз влязох в пандиза за 36 месеца за укриване на налози, което евентуално би трябвало да е било данъчен пропуск, Доналд Тръмп би трябвало да влезе за 360 години въз основа на цифрите ", счита Коен.

Това е единствено едно от делата, водени против Тръмп.

Той може да дължи налози в размер на повече от 100 млн. $ вследствие на траялото години следствие на Службата за вътрешни доходи по отношение на изказванията за големи загуби от небостъргача му в Чикаго.

Тръмп е заявил големи финансови загуби два пъти - първо в данъчната си декларация за 2008 година, когато е декларирал, че постройката, потънала тогава в задължения, е " безполезна ", и още веднъж след 2010 година, когато е трансферирал собствеността ѝ в ново сдружение, също следено от Тръмп.

В резултат на изказванието от 2008 година Тръмп регистрира загуби в размер на 651 млн. $ за годината и няма данни то да е провокирало оборване от страна на данъчната работа, оповестяват изданията.

Съдия реши по-рано през май, че процесът против Доналд Тръмп във Флорида по обвинявания в нелегално запазване на класифицирани документи след напускането на поста му се отсрочва за неопределен срок.

Това доста понижава възможностите му да се изправи пред правосъдно жури по някое от двете федерални наказателни каузи против него преди изборите в Съединени американски щати на 5 ноември.

Американският областен арбитър Айлин Канън, която беше назначена на поста от Тръмп през 2020 година, съобщи във вторник, че процесът няма да стартира на 20 май, само че не дефинира нова дата. Канън насрочи предварителните чувания да продължат до 22 юли.

Тръмп се призна за почтен по 40 федерални обвинявания, които го упрекват, че е задържал поверителни документи за националната сигурност в имението си Мар-а-Лаго във Флорида след напускането на поста през 2021 година и е попречил напъните на държавното управление на Съединени американски щати да ги получи.

Въпреки правните проблеми, Тръмп е любимец на републиканците за президент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР