Всяка година през февруари в Мюнхен се събират представители на

...
Всяка година през февруари в Мюнхен се събират представители на
Коментари Харесай

На Мюнхенската конференция за сигурността вместо с Путин светът ще говори с Ходорковски, Каспаров, Немцова...

Всяка година през февруари в Мюнхен се събират представители на към 70 страни. Форумът се назовава Мюнхенска конференция по сигурността и се организира от 1963 година Той събира на едно място държавни глави, водачи на държавни управления или външни министри.

Форматът на срещата е самостоятелен от блокове и не повтаря състава на нито една друга група, която да разисква сходни въпроси на интернационално ниво.

 

Именно пред този конгрес, през 2007 година, Путин произнася първата си тирада, която предвещава нова Студена война и дава опция да се предвиждат нападателни планове на Русия към прилежащи страни. Година по-късно Русия атакува Грузия. През 2014 година тя анексира Крим и оказва помощ за отцепването на Донбас от Украйна, написа още Свободна Европа.

През 2022 година конференцията се организира дни преди съветската пълномащабна експанзия против Украйна. Тогава Русия отхвърля да взе участие даже и онлайн. Путин до последния ден отхвърля, че ще стартира война.

На 1 февруари уредникът на конференцията Кристоф Хойсген заяви, че тази година не са изпращани предложения до съветските управляващи. Пред телевизия MDR той сподели, че не желае да дава на Кремъл естрада за агитация. Хойсген дефинира задачата на Путин като „ опустошение на Украйна “ и сподели, че съветският президент няма да отстъпи „ даже на йота “ от нея.

Вместо това уредниците са поканили други четирима души от Русия. Пресата ги показва в резюме като хора от опозицията, които са принудени да живеят в чужбина.

 

Ето кои са те.

 

Кой е Михаил Ходорковски е химик по обучение, предприемач по предопределение и политик по упоритост, опозиционер. През декември 2022 година той издаде книгата „ Как да убием дракона? Наръчник за начинаещи революционери “.

 

Гари Каспаров е роден в Баку, Азербайджан, през 1963 година Той е 13-ият международен първенец по шахмат, напуснал дейната спортна активност през 2005. Към тази дата той към този момент е основал школа за шахматисти (1986), над 10 години е писал за американски медии, взел участие е в организирането на три дясноцентристки партии (1990, 1993, 2004) и на няколко правозащитни начинания, измежду които са митингите против войната в Чечня.

През 2005 година той основава партия, която влиза в състава на обединението „ Другата Русия “. Цел да групировката е да сплоти опозицията, да се пребори с партията на президента Путин и да наложи мощно парламентарно ръководство, вместо президентското.

 

Жана Немцова е съветска журналистка, родена през 1984 година в Нижни Новгород. Завършила е право и интернационалните връзки в Москва. Неуспешно се е кандидатирала за избираема служба от дясноцентристка групировка.

Тя е щерка на Борис Немцов, опозиционният политик, който беше погубен на метри от Кремъл през 2015 г

 

Ирина Шчербакова е съветска германистка и историчка, родена в Москва през 1949 година Целият й професионален живот е обвързван с проучването на терора от времето на Сталин. Тя стартира да го изследва още през 70-те години и не се отхвърля и през днешния ден, когато организацията й е неразрешена и закрита, а тя самата е изгнаничка в Израел.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР