Всяка година на 6 септември Пловдив празнува този първи блестящ,

...
Всяка година на 6 септември Пловдив празнува този първи блестящ,
Коментари Харесай

Здр.Димитров: Силни сме като сме заедно

Всяка година на 6 септември Пловдив чества този първи ослепителен, а може би и несравним по своята значителност урок на българщина - за единство в мисли, усеща и каузи. Ето обръщението към пловдивчани във връзка празника на Съединението на регионалния шеф Здравко Димитров.

Днес означаваме 134 години от Съединението на България. Това е актът на фактическо обединяване на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885 година
Ако в българската следосвобожденска история образците на независимо осъществени акции са малко, то една от тях е Съединението. И точно в този акт най-силно се вижда единението на българската общност и обособените български политически дейци, които без значение от острите вътрешни различия, съумяват да обединят силите си и посредством търпеливата си тактичност и решителни дейности и реализират лелеяното обединяване.
Именно Съединението се явява първата действителна стъпка към сбъдването на националния блян и се подрежда измежду най-големите каузи, готови и осъществени от българи.
При неговата подготовка и в битката за неговата отбрана, българите демонстрират политическа зрялост.
Най-важната поука от този акт е девизът, който е подложен на основния вход на Народното Събрание и гласи “Съединението прави силата ”.
Нека в никакъв случай не забравяме посланието на този лозунг, който потвърждава, че по витално значимите въпроси постоянно би трябвало да бъде постигано национално единодушие.
В днешно време да помним и честваме великото дело на Съединението на България, значи да знаем, че огромната ни мощ като народ, като българи, е в това да сме дружно!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР