Всяка година на 18 май светът отбелязва Международния ден на

...
Всяка година на 18 май светът отбелязва Международния ден на
Коментари Харесай

Да посетим поне един музей, днес е техният празник

Всяка година на 18 май светът отбелязва Международния ден на музеите. Целта на празника е да се увеличи информираността и ролята на музеите в обществото, тъй като те са значимо средство за културен продан, обогатяване на културите и развиване на взаимно съгласие, съдействие и мир сред народите. Този ден е прелестен мотив да си дадем сметка за значимостта на музея като духовно пространство, което в ерата на новите технологии притегля освен експерти и фенове на културното завещание, само че и възпитава у младото потомство обич към историята,

За първи път Международният ден на музеите се празнува на 18 май 1978 година Решението за това е взето през 1977-а в Москва на ХІ генерална конференция на Международния съвет на музеите.

В модерната си форма музеят поражда като самостоятелна сбирка от куриозни предмети на аристократи през Ренесанса. Националната страна ги трансформира в стожери на своята културна еднаквост. Днес, когато светът е движен от глобализацията, музеят е трансфорат в основно средство за привличане на туристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР