Всяка година десетки хиляди контейнери с производствени материали, предназначени за

...
Всяка година десетки хиляди контейнери с производствени материали, предназначени за
Коментари Харесай

Volvo Cars преминава към възобновяеми горива за морски превоз на товари, което ще намали CO2 емисиите с 84%

Всяка година десетки хиляди контейнери с индустриални материали, предопределени за заводите на Volvo Cars, се транспортират през международните океани на контейнерни кораби. Отсега нататък множеството от тези морски пътувания ще се правят с възобновимо гориво вместо с обичайно изкопаемо гориво.

Като първият международен производител на коли, който разгласи такова прекосяване, ние ще реализираме неотложно понижаване на CO2 излъчванията от междуконтиненталните морски транспорти с 55 000 тона за една година. Благодарение на възобновимото гориво излъчванията на CO2 са понижени с минимум 84%¹ спрямо изкопаемите горива. Това е еквивалентно на излъчванията от претрупан камион, обикалящ екватора към 1200 пъти.

Използваното гориво е метилови естери на мастни киселини (FAME) и се основава на възобновими и устойчиви източници, основно отпадъчно олио за готвене. Не се употребява суровина, обвързвана с палмово масло или произвеждане на палмово масло.

Ние ще използваме възобновимо гориво за транспорти на индустриални материали, предопределени за Европа и Америка, както и всички дистрибуции на аварийни елементи, осъществявани в международен мащаб посредством океански транспорти.

„ Възобновяемото гориво не е главното решение за унищожаване на CO2 на международните океански товарни транспорти “, споделя Андерс Керберг, нашият началник на устойчивостта. „ И въпреки всичко тази самодейност демонстрира, че можем да действаме и да внедрим решения, които реализират обилни резултати по време на чакането на дълготрайни софтуерни други възможности. “

„ Ние не преглеждаме тази самодейност като конкурентно преимущество “, прибавя Андерс. „ Напротив, желаеме да подтикнем и други производители на коли към деяние, с цел да увеличим търсенето на въглеродно ефикасни океански превози и да установим възобновимите горива като решение, което работи. Всички ние носим отговорност. “

Работим по тази самодейност дружно с нашите логистични сътрудници Maersk, Kuehne+Nagel и DB Schenker. Тези снабдители на логистични услуги от 1 юни 2023 година минаха към възобновимо гориво за еквивалентна сила, нужна за всички контейнерни транспорти, осъществявани за Volvo Cars.

Когато възобновимото гориво не е налично за съответна пратка, нашето възобновимото гориво се употребява от логистичния сътрудник за маршрута на различен клиент на друго място, тъй че общото понижаване на потреблението на изкопаеми горива се поддържа наедно с действителното потребление в контейнеровози. Методологията, наречена всеобщо балансиране, се одитира постоянно от трета страна. Самото възобновимо гориво е сертифицирано и не се създава в конкуренция с хранителни култури. Следователно е резистентен в сходство с Директивата на Европейски Съюз за възобновима сила.

Нашата упоритост е да понижим въглеродния отпечатък през виталния цикъл на всеки автомобил с 40% сред 2018 и 2025 година, което изисква 25% понижение на оперативните излъчвания, в това число логистиката. Също по този начин се стремим към климатично неутрално произвеждане до 2025 година

¹Сравнението на горивата включва излъчвания от производството и потреблението на еквивалентното количество сила, така наречен Well-to-Wake (WTW).

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР