Всяка година Британският кралски институт за архитектура (RIBA) връчва наградата

...
Всяка година Британският кралски институт за архитектура (RIBA) връчва наградата
Коментари Харесай

Най-хубавата къща във Великобритания

Всяка година Британският кралски институт за архитектура (RIBA) връчва премията " Къща на годината ", която отличава най-иновативните и заслужаващи внимание планове в сферата. Победителят за 2018 година е на пръв взор скромна къща край езеро в Шотландия по план на Haysom Ward Millar Architects.

 Снимка 393253

Домът е благосъстоятелност на художник, занимаващ се с керамика, и се състои от три постройки, за които са употребявани естествени материали - шотландска лиственица и суха зидария за фасадата, и обработено с масло дърво за интериора.

 Снимка 393254

Допълнителен плюс на Lochside House, както е името на плана, е фактът, че къщата е безусловно самостоятелна откъм сила и вода - електричеството идва от слънчеви панели, а водата - от лична сонда.

 Снимка 393255

Според президента на RIBA - Бен Дербишир, къщата се отнася с почетени към околната среда, вписва се към пейзажа и употребява локални материали, което е огромен плюс.

 Снимка 393256

Японският проектант Такеро Шимазаки, който е член на журито, избрало плана на Haysom Ward Millar Architects за печеливш, пространствата вътре са превъзходен дом за арт сбирката на притежателя си и основават чувство за комфорт, топлота и уют.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР