Всяка година 26 декември е специален ден в английския футбол.

...
Всяка година 26 декември е специален ден в английския футбол.
Коментари Харесай

Какво е специалното на Boxing Day и защо в Англия го тачат?

Всяка година 26 декември е специфичен ден в британския футбол. Boxing Day е една от най-удивителните обичаи в света на , а хората отвън Острова недоумяват по какъв начин по този начин даже в коледните празници шампионатът не афишира пауза.
Названието " Boxing Day " произлиза от Викторианската ера, като през 19-ти век работодателите са давали подаръчни кутии на своите подчинени и са им давали почивен ден. 26 декември е народен празник от 1871 година насам, като на тази дата е признато да се дават дарове на бедните и да се пазари.
Преди ерата на малкия екран 25 декември е бил ден, в който се играят мачове. Обикновено поради неналичието на инфраструктура и заради тежките зимни условия в Англия и Шотландия отборите са играли против локалните си врагове. Този неписан закон подбужда асоциацията сред забавни мачове и коледните празници. Освен това на 26 декември 1860 година е изиграна срещата сред ФК Шефилд и ФК Хелъм, известна като най-старото дерби в света.
През 1958 година Футболната лига взема решение да се възползва от празника и да направи нещо като " фестивален ден ", в който хората, възползвали се от почивката, да седнат и да поддържат обичания си тим на стадиона или пред екраните. Журналисти от NBC споделят, че Boxing Day за британците е като Деня на благодарността за американците и успех на магията на Коледа.
Традицията се принася и в някогашните колонии на Англия, като в Австралия, Нова Зеландия и ЮАР се играе крикет, до момента в който ръгбито и конният спорт също са известни.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР